"Заскочили під час отримання хабаря": НАБУ затримало заступника міністра громад, територій та інфраструктури Лозинського, - ЗМІ

Національне антикорупційного бюро України затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Про це ввечері у суботу, 21 січня 2022 року, поінформували портали "Українська правда", ZN.ua та "Цензор", передають Патріоти України.

"Справа стосується розкрадання бюджетних коштів", - зазначає, зокрема, "УП".

"Розслідування ведеться за статтями 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди)", - інформує видання із посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

Кримінальне провадження розслідується з вересня 2022 року, пише "Українська правда".

За інформацією ZN.ua, справу на Лозинського відкрили 26 жовтня.

"Цензор" наголошує, що затримання відбулося "під час отримання хабаря розміром 400 тис. доларів".

Новина про Василя Лозинського пішла після 19:00 за Києвом. Близько 21:00 на своєму офіційному фейсбуці Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України пообіцяло "повне сприяння слідству".

"Василь Лозинский буде звільнений із займаної посади. Відповідне розпорядження щодо підготовки необхідних документів вже надано віце-премʼєр-міністром з відновлення України Олександром Кубраковим", - йдеться у повідомленні.

Довідка

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури з'явилося у грудні 2022 року шляхом злиття Мінрегіону та Мінінфраструктури.

Василь Миронович Лозинський має 36 років.

Виходець з Львівщини. Правник за освітою.

На державній службі - з 2008 року. Урядову кар'єру розпочинав у Мінфіні.

Був першим заступником очільника Львіської ОДА та в.о. міністра розвитку громад та територій.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...