Заскочили зненацька: У Путіна прокоментували вимогу України розпустити "ЛДНР"

Дмитро Пєсков заявив, що Кремлю необхідний додатковий час, щоб відреагувати на нові обставини.

У Кремлі заявили, що вимога України розпустити «Л/ДНР» є несподіваною «новою умовою», яку важко коментувати. Про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передають Патріоти України.

«Це називається - нові умови. По ходу, надходять нові умови від української сторони. Тут можна сміливо сказати, що такі нові умови досить несподівані і для Москви, і для Берліна, і для Парижа. Тому тут поки що важко коментувати, чи означає це відхід від Мінських угод, від Мінського плану дій, чи означає це відмову від раніше взятих зобов'язань, від раніше поставлених підписів і так далі, поки що не зрозуміло», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання, чи готовий Кремль сприяти розпуску незаконних формувань «Л/ДНР».

На уточнювальне запитання, чому Україна відходить від Комплексу заходів з виконання Мінських угод («Мінська-2»), якщо в цьому документі ніде не вказано про «республіки», Пєсков заявив, що «цей Комплекс заходів був також парафований представниками цих «республік», і фіналізація Комплексу заходів як документа була б неможливою без узгодження з представниками «республік».

Джерело: УНІАН

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...