Заслужили в жорстоких боях над столицею: 40 бригада тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ отримала почесне найменування "Привиди Києва"

40-й бригаді тактичної авіації Повітряних Сил ЗСУ присвоєно почесне найменування "Привид Києва". Президент України Володимир Зеленський вручив бригаді почесну стрічку до бойового прапора, передають Патріоти України з посиланням на Повітряне командування "Центр".

"З нагоди 33 річниці Незалежності України 40 бригаді тактичній авіації сьогодні присвоєно почесне найменування "Привиди Києва" із врученням почесної стрічки до бойового прапора з рук Президента України Володимира Зеленського", - йдеться у повідомленні.

Урочиста церемонія відбулася на Софійські площі у Києві.

"Держава шанує нескорений і геройський народ України - його полеглих і живих володарів неба прославлених в усьому світі за патріотизм і волю до Перемоги! З початком відкритої збройної агресії авіація Повітряних Сил, яка поступалася по всім показникам ворогу, доклала неймовірних зусиль завдяки навченості, узгодженим та професійним діям незламної волі та патріотизму – перемогла навалу ворога в повітрі та звільнила небо Київщини від окупантів, забезпечив дії наших сил оборони щодо деокупації наших територій", - зазначили в ПК "Центр".

У командуванні нагадали, що навесні 2022 року "Привиди Києва" – а це незламний і нескорений льотний склад всіх авіаційних частин Повітряних Сил – героїчно захистили столицю від ворожої навали з неба. Вигравши битву за Київ, і прогнавши ворожі літаки з Українського повітряного простору, захисники України заступили на повітряну оборону і бойове чергування на всіх стратегічних напрямках.


Сьогодні тисячі жінок і чоловіків з лав 40 бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" виконують завдання в самих гарячих місцях української оборони. Серед льотчиків бригади п’ятеро Героїв України, четверо з них - посмертно.

"Це почесне найменування - відзнака найвищої доблесті, мужності й патріотизму, які є заслугою кожного військовослужбовця бригади та всіх льотчиків Повітряних Сил хто в перші найстрашніші години й дні бився в небі Києва з окупантом ціною свого життя", - додали у ПК "Центр".

Заслужили в жорстоких боях над столицею: 40 бригада тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ отримала почесне найменування "Привиди Києва"

субота, 24 серпень 2024, 23:00

40-й бригаді тактичної авіації Повітряних Сил ЗСУ присвоєно почесне найменування "Привид Києва". Президент України Володимир Зеленський вручив бригаді почесну стрічку до бойового прапора, передають Патріоти України з посиланням на Повітряне командуванн...

"Паляниця" паляницею, а ще... Зеленський анонсував "дуже далекобійні" ракети

субота, 24 серпень 2024, 22:17

З далекобійними ракетами буде так само, як з далекобійними безпілотниками, пообіцяв глава держави. В Україні ведеться робота над розробкою вітчизняних далекобійних ракет. Люди працюють 24/7. Про це сказав президент Володимир Зеленський на пресконференц...