Засновник "Яндекса" втік із компанії менше ніж за годину після того, як потрапив під санкції ЄС

Засновник "Яндекса" Аркадій Волож менш ніж через годину після того, як потрапив до списку санкцій ЄС, залишив усі пости в компанії. Також Волож вийшов із ради директорів "Яндекса". Про цезаявили в самому "Яндексі", передають Патріоти України.

"Аркадій Волож, співзасновник компанії, негайно пішов у відставку з посади виконавчого директора та головного виконавчого директора Yandex NV, залишив раду директорів та керівні посади у міжнародних дочірніх компаніях", – йдеться у повідомленні.

Одразу після публікації списку санкцій, у якому фігурує Волож, акції компанії різко пішли на спад. Вони втратили майже 14% від вартості. Сам "Яндекс" та його "дочки" при цьому не внесені до списків санкцій Євросоюзу, США та Великої Британії.

В обґрунтуванні ЄС стверджується, що Волож – одним із провідних бізнесменів, "працюючих у галузях економіки, які забезпечують суттєве джерело доходів уряду Росії". Відповідно, санкції проти Воложа зменшать здатність Кремля фінансувати війну проти України.

Раніше під санкції ЄС потрапив також Тигран Худавердян, який на той момент обіймав посаду керуючого директора "Яндекса". Після цього Худавердян теж залишив свою посаду.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...