Засновник Pink Floyd заявив про "спровоковане" вторгнення РФ, постпред України в ООН відреагував

Співзасновник Pink Floyd Роджер Вотерс виступив у Радбезі ООН 8 лютого і заявив про спровокованість російського вторгнення до України. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Вотерс виступав відеозв'язком на запрошення Росії, яка стала ініціаторкою засідання Радбезу через постачання зброї Україні. Так, співзасновник Pink Floyd заявив, що російське вторгнення до України було незаконним і він засуджує це "найрішучішим чином".

"Також російське вторгнення до України не було неспровокованим. Тому я також засуджую тих, хто спровокував це", – додав артист.

На заяву Вотерса одразу ж на засіданні відреагував постпред України в ООН Сергій Кислиця. Він нагадав, що після вторгнення СРСР до Афганістану гурт Pink Floyd засудив це і був згодом заборонений у Радянському Союзі.

"Іронічно, а може навіть лицемірно, що містер Вотерс зараз намагається відбілити чергове вторгнення. Як сумно його колишнім шанувальникам бачити, як він погоджується на роль лише "цегли в стіні", стіні російської дезінформації і пропаганди", – заявив Кислиця.

Окрім того, український дипломат опублікував у Мережі дописи з критикою на адресу Вотерса. Зокрема, постпред України згадав гігантську надувну рожеву свиню, яка фігурувала в багатьох концертах Pink Floyd.

"Роджер Вотерс – смак попкультури в Раді Безпеки сьогодні вранці. Містер Вотерс, за його власними словами, отримав ранкове "одкровення" на додаток до очевидних короткочасних провалів пам’яті. Свині можуть летіти, як кажуть у Великій Британії, коли немає жодних шансів, щоб щось сталося", – йдеться в заяві Кислиці.

"Що могло бути цього разу, містере Вотерсе? Свині зі свастиками та серпом і молотом, як на деяких ваших виступах, засуджених за антисемітизм? Чи, можливо, обличчя Путіна та Гітлера? Зрештою, чи не пан Вотерс в одному зі своїх інтерв’ю назвав Путіна "новим Гітлером"?" – йдеться у ще одному повідомленні українського дипломата.


"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...