Заснували два тижні тому: Дозвіл на видобуток бурштину отримала фірма, пов'язана з нардепом від "Слуги народу"

Разом із "Терра Амбер" у аукціоні на спеціальний дозвіл взяли участь п'ять компаній.

Компанії "Терра Амбер" планують надати спеціальний дозвіл на видобуток бурштину на Рівненщині. Заступником її директора є Денис Чернов – до недавнього часу помічник народного депутата від "Слуги народу" Сергія Литвиненка, повідомляють Патріоти України.

Як передає "Слідство.Інфо" з посиланням на портал Prozorro, цьому передував аукціон, на якому фірма, заснована два тижні тому, запропонувала 29 мільйонів гривень. Згідно з умовами аукціону, переможцю в користування на 5 років дістанеться ділянка під назвою "Західна перша", розташована в 6 кілометрах від траси Київ-Ковель. Її площа становить 9,4 гектара.

Спочатку сам аукціон стартував із ціни 319,6 тисячі, а компанія запропонувала спершу 6,3 мільйона. Заступником директора "Терра Амбер" є Денис Чернов, який профінансував передвиборну кампанію мажоритарника Сергія Литвиненка.

Після перемоги Литвиненка на виборах Чернов став офіційним помічником нардепа на платній основі, проте зараз він на цій посаді не числиться. Разом із "Терра Амбер" у аукціоні на спеціальний дозвіл взяли участь п'ять компаній. Більшість із них засновано менше року тому. Також два учасники були пов'язані між собою – компанії "БурПром" і "УКРЗЕМРЕСУРС". Кінцевим бенефіціаром обох фірм є адвокатка Ольга Ярмак.

Також, як довідалося «Слідство.Інфо», фірма «БурПром» стала переможцем в іншому аукціоні щодо видобутку бурштину — на ділянці під назвою «Західна друга». Цей конкурс відбувся того ж дня, що й попередній. За користування ділянкою в Рівненській області упродовж п’яти років, площа якої складає 9,8 гектара, компанія запропонувала 12,6 мільйона гривень. Фірму «БурПром», яка зареєстрована у Києві, заснували місяць тому.

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...

Можуть бути встановлені на F-16 чи навіть радянські літаки: Британія вперше передасть Україні високоточні авіабомби з лазерним наведенням

середа, 24 квітень 2024, 13:19

Великобританія передасть Україні бомби з лазерним наведенням Paveway IV у рамках останнього пакету військової допомоги. Про це пише The Тelegraph, передають Патріоти України. Бомби можуть бути встановлені або на американські винищувачі F-16, які мають ...