Заснував банду в Україні: СБУ у Києві затримала одного з керівників Ісламської держави (фото)

Свого часу затриманий був заступником відомого чеченського радикального ісламіста Ахмеда Чатаєва, якого підозрюють в організації теракту в Міжнародному аеропорту Ататюрк у 2016 році.

СБУ в Києві затримала одного із керівників міжнародної терористичної організації "Ісламська держава". Він перебуває у розшуку за лінією Інтерполу. Про це повідомляє СБУ, передають Патріоти України.

"За отриманими українською спецслужбою даними, злочинець є вихідцем із однієї з пострадянських країн та входить до керівної ланки терористів ІД. Свого часу затриманий був заступником відомого чеченського радикального ісламіста Ахмеда Чатаєва, якого підозрюють в організації теракту в Міжнародному аеропорту Ататюрк у 2016 році. Іноземець брав участь у бойових діях на території Сирії та Іраку, займався підбором і підготовкою бойовиків, організацією терактів", - йдеться в повідомленні.

У 2018 він за підробленими документами приїхав в Україну. На Київщині серед вихідців із країн Центральної Азії заснував злочинну групу. При цьому займався координацією осередків ІД за кордоном. Терорист перебуває під арештом терміном 40 діб. Розпочато процедуру екстрадиційної перевірки.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....