Засоби ППО та снаряди: Міноборони Швеції просто зараз поставляє Україні рекордну партію зброї

Парламент Швеції минулого місяця ухвалив фінансування нового пакета допомоги для України в обсязі 650 мільйонів євро, він передбачає постачання систем протиповітряного захисту та артилерійських снарядів, які надходять в Україну просто зараз.

Про це напередодні, 22 квітня, у Люксембурзі перед зустріччю Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин сказав міністр оборони Швеції Пол Йонсон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо найбільший пакет допомоги (для України – ред.), який був ухвалений Парламентом Швеції минулого місяця, більше 650 мільйонів євро, із фокусом на засобах ППО і артилерійських снарядах, тож вони доставляються просто зараз. Ми повинні наростити нашу допомогу... потрібно підтримати Україну тут і зараз», - зазначив керівник оборонного відомства Швеції.

Примітно, що найбільший пакет військової допомоги 10-мільйонної Швеції перевершив навіть найбільший пакет допомоги 67-мільйонної Великобританії, котрий також був оголошений напередодні.

Зона смерті: Де в Україні найбільше "зникло безвісти" російських окупантів і хто їх шукає

субота, 4 травень 2024, 7:30

Найбільше російських воєнних злочинців "зникло безвісти" в Україні у Покровському та Бахмутському районах Донецької області. На цей регіон приходиться 55% усіх окупантів, яких розшукують родичі з Росі. Відповідні дані опублікував державний проєкт "Хочу...

"Чорна діра" над Балтикою: ЗМІ заявили, що глушити GPS-сигнали на східному фланзі НАТО може надсекретна російська зброя

субота, 4 травень 2024, 7:24

За словами журналістів, є думка, що за перешкодами GPS на східному фланзі НАТО стоїть надсекретна російська зброя "Тобол". За вісім місяців близько 46 тис. літаків повідомили про проблеми з GPS над Балтійським морем, передають Патріоти України. Як пиш...