Заспокоїти Арахамію з Бужанським: В Офісі генпрокурора пояснили, чому не давали хід "справам Порошенка"

За словами Віктора Чумака, фактів, достатніх для висунення підозри у слідства немає.
Віктор Чумак. Фото: Українські новини.

Офіс генпрокурора за керівництва Русланом Рябошапкою не гальмував жодної справи, але і не підписали жодної підозри у так званій «справі Порошенка», якщо вона не вивірена до останньої літери. Про це в інтерв’ю розповів в.о. генпрокурора Віктор Чумак, передають Патріоти України.

«Підозра – це ж не один аркуш, а сто сторінок, на яких описується конструкція злочину, щоб суд її прийняв. Якщо ж ти підписуєш необґрунтовану підозру і суд її такою визнає, ти так само відповідаєш в кримінальному порядку за незаконне притягнення до відповідальності», - розповів Чумак. За словами високопосадовця, фактів, достатніх для висунення підозри у слідства немає. «Їх не висмокчеш з пальця. Воно ж в суді потім все розвалиться», - каже Чумак.

За його словами, Руслан Рябошапка мав контакти із Офісом президента і був «дуже непоганою парасолькою» над Офісом генпрокурора, «вигрібав в ОП (Офісі президента) все на себе, а потім доволі конструктивно це пояснював нам». «Іноді було помітно, що в нього не дуже гарний настрій, бо у президента чимось не задоволені. Ну от питали – де ж ці так звані посадки?», - розповів Чумак.

В той же час, відповідаючи на запитання про те, чи можна вважати справи що Петра Порошенка надуманими, він заперечив. «Не можу сказати, що вони надумані. Ви знаєте, що мене ніяк не можна вважати союзником Порошенка – я був дуже жорстким його опонентом. Але, будучи заступником генпрокурора, я не сказав ані слова щодо його злочинів. Бо це було б сприйнято як звинувачення з боку посадової особи. От завтра мені як «в.о.» принесуть підозру Порошенку – і що робити? (сміється) Скажуть – Чумак не підписує підозру Порошенку, бо той йому заплатив. Але ж я не можу підписати незаконний документ», - пояснив свою позицію Віктор Чумак.

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань минулого року направило в Генпрокуратуру проєкт повідомлення про підозру п'ятому президенту України Петру Порошенку. П'ятому президентові України закидають заклики, або дії щодо насильницької зміни конституційного ладу та зловживання владою.

Джерело: Главком

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...