Застосували сльозогінний газ: У Грузії штурмом взяли офіс партії Саакашвілі та затримали її лідера

У Грузії поліція штурмом взяла кімнату, в якій перебував лідер найбільшої опозиційної партії "Єдиний національний рух" Никанор Мелія, та затримала його. Поліція використовувала спецзасоби, включно зі сльозогінним газом, передають Патріоти України.

Штурм почався близько 7:30 за місцевим часом. Як повідомляють, зараз спецоперація закінчилася, поліція виходить з приміщення. В офісі пошкоджені двері та деякі речі. Декілька прихильників опозиції потребують медичної допомоги.

Нагадаємо, Тбіліський міський суд у середу 17 лютого постановив заарештувати Ніку Мелію, лідера найбільшої грузинської опозиційної партії "Єдиний національний рух", змінивши йому запобіжний захід із застави на арешт.
Мелія, який став головою "Єдиного національного руху" в кінці минулого року, звинувачується в організації та керівництві насильницькими діями на акції протесту перед будівлею парламенту, а також участі в ній - у справі про заворушення 20 червня 2019 року, також відомих як "ніч Гаврилова".
ЄС після цього рішення закликав політичні сили в країні уникати загострення ситуації і почати діалог, а США натякнули, що такі події ставлять під сумнів євроатлантичні прагнення Грузії. В МВС згодом повідомили, що відклали виконання рішення суду у справі Мелії.
Напередодні, 22 лютого, у Грузії затвердили новий уряд на чолі з попереднім міністром оборони, Іраклієм Гарібашвілі, який має репутацію "яструба". Попередній прем’єр Георгій Гахарія подав у відставку через розбіжність позицій із партією щодо арешту Мелії.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...