Застрягли на південь від міста Веселе: ЗСУ потрапили у "жорстоку засідку" на Курщині, втративши свою найціннішу техніку, - аналітик

Українські збройні сили 6 серпня вторглися до Курської області, а 12 вересня окремі українські сили розпочали друге вторгнення з метою затиснути тисячі росіян між українцями і кордоном. Втім, ймовірно, ЗСУ потрапили в "жорстоку" засідку. Про це повідомляє аналітик Forbes Девід Акс, передають Патріоти України.

Він наголошує, що українські сили, схоже, застрягли на південь від міста Веселе і потрапили там у "жорстоку засідку", втративши свою найціннішу техніку.

За інформацією Акса, в районі 20 вересня ЗСУ з бойовими машинами "Мардер" німецького виробництва, шведськими бойовими машинами CV90 і танками Strv 122 рушили головною дорогою, що з'єднує Веселе з Глушковим. Однак там вони зіткнулися зі 106-ю повітряно-десантною дивізією. Використовуючи міни, артилерію, протитанкові ракети і безпілотники, росіяни відбили цю атаку українців, а також наступні.

"На відеозаписі з безпілотника, опублікованому 106-ю повітряно-десантною дивізією цього тижня, показано 15 або 16 знищених українських машин, включно з деякими з найкращих бойових машин українців: один або два CV90, Marder, M-2, а також Stryker", - пише у своєму матеріалі Акс.

Зазначається, що в Курській операції Україна використовує одні з найкращих бригад і батальйонів. Втім, йдеться у матеріалі, навіть ці елітні формування насилу пробиваються через Веселе і Глушково.

"Доки українці не зможуть просунутися головною дорогою, що з'єднує ці населені пункти, їхня мета - зустріч з основними своїми силами - так і залишатиметься нереалізованою", - йдеться у матеріалі Forbes.

Своєю чергою, армія РФ також зазнає значних труднощів на цій ділянці. Вони втрачають техніку у величезній кількості. Однак проблема в тому, зазначає Акс, що у росіян набагато більше техніки, яку вони можуть втратити.

"Це велика армія": Не слід виключати, що військові армії КНДР можуть з'явитися в Україні, - Defense Express

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 18:30

Військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих зазначив, що північнокорейська армія є п'ятою у світі за чисельністю. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України....

"У піхотні підрозділи відправляють старих і хворих": Козінчук вказав на велику проблему з мобілізацією в Україні

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 18:25

Мобілізація в Україні досі стикається з багатьма проблемами, без вирішення яких неможливо говорити про демобілізацію. Таку думку висловив військовий психолог Андрій Козінчук в ефірі "Новини Live" передають Патріоти України. "На рахунок мобілізації – ту...