Заступник генсека НАТО заявив, що на Україну чекає більш складний етап війни: Росія готує широкомасштабний наступ

Другий етап війни Росії проти України буде набагато складнішим, ніж попередні бої. До того ж військові дії відбуватимуться на значно ширшому фронті, і з військової точки зору будуть наближеними до класичної війни. При цьому влада країни-агресора має намір здобути перемогу до 9 травня. Про це в інтерв'ю газеті Digi24 розповів заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, передають Патріоти України.

За його словами, другий етап війни, ймовірно, буде дуже кровопролитним. Крім того, Джоане зазначив, що війна починає затягуватися. Саме тому союзники вирішили постачати Україні види озброєнь, адаптовані до нової ситуації.

"Ми також трохи боїмося, але те, що ми бачили досі, є лише верхівкою айсберга, і ми боїмося, що це може бути найкривавішою плямою цієї нелогічної війни", – сказав Мірча Джоане.

На питання, що очікується в Україні протягом найближчих двох тижнів, у контексті тиску 9 травня, коли в День Перемоги Росія має тріумфально оголосити результат вторгнення, Джоане сказав, що за оцінками НАТО російські війська неминуче йтимуть у наступ.

"У нас є всі підказки про перегрупування сил, заповнення величезних втрат, понесених на першому етапі війни, проблемах тилового забезпечення та бойової підготовки - все вказує на те, що на нас чекає швидке вступ у другий етап цієї війни, вже дуже кривавий. Ми вступаємо у другий етап, складніший, відмінніший за характером від першого етапу, на набагато ширшій території", – зазначив заступник генсека Альянсу.

Він додав, що активні бої будуть по всій лінії фронту – від Криму до Донбасу. Також Джоане наголосив, що НАТО прогнозує, що серед цивільного населення будуть великі втрати.

"Ми сподіваємося, що це не буде проовжуватися, тому що те, що вони роблять, вже є вкрай варварським і диким, але, повторюю, ми очікуємо швидкого відновлення бойових дій на набагато ширшому фронті. У ній буде військова складова набагато ближча до класичної" війні, а не до того, що ми бачили у перші шість тижнів війни, і, на жаль, у нас будуть втрати серед цивільного населення", – резюмував він.

Батальйон "Хабарник" то не про фронт: Із законопроєкту про звільнення топ-корупціонерів від вироків в обмін на мобілізацію приберуть лише "верх". Більшість бубочок відмажуть, - Шабунін

четвер, 2 травень 2024, 9:05

Яку цінність для армії та перемоги являє собою, наприклад, Роман Насіров, знають лише творці законопроекту. Як і тому, чому гарному зможе навчити своїх нових начальників в ЗСУ​. Верховна Рада на своєму засіданні має намір проголосувати у другому читанн...

У Росії вночі зазнав удару черговий НПЗ

четвер, 2 травень 2024, 8:28

Влада краю пояснила вибухи атакою нібито українських безпілотників на завод та роботою ППО. . Місцеві мешканці спочатку повідомили про характерний звук двигунів безпілотників, а потім про три вибухи. Представники влади заявили, що три безпілотники н...