Заступник голови АП, до недавнього сценарист серіалу "Слуга народу", слідом за тарифами перетворив на жарт ще одну обіцянку Зеленського

Юрій Костюк наголосив, що не вважає серіал "Слуга народу" політтехнологією, однак визнав, що він сильно вплинув на підсумки виборів в Україні.

Заступник голови Адміністрації президента України Юрій Костюк, який був сценаристом серіалу "Слуга народу", заявив, що Володимир Зеленський не може собі дозволити їздити на велосипеді, як це робив головний герой фільму. За його словами, зараз для цього абсолютно не підходить ситуація, та й взагалі президент на велосипеді – це просто символ. Про таку позицію Костюк розповів у коментарі "Громадському", передають Патріоти України.

"Ми розуміємо, що зараз у нас не та ситуація в країні, коли президент може собі дозволити їздити на велосипеді. Але це така мрія, символ того, що і президент, і будь-які інші політики повинні бути простими, ближче до народу. Не обов'язково для цього їздити маршруткою кожен день. У кіно це просто послання, повинна змінюватися філософія. Цим ми влучили в очікування людей", – вважає Костюк.

"Не можна говорити, що ми обдурили людей красивою картинкою у фільмі. Неправильно думати, що народ дурний. Насправді люди дуже розумні, вони відчувають фальш, відчувають дуже добре. Будь-хто міг зняти серіал про політику, і були спроби, але вони не мали такого ефекту", – додав він.

Також Костюк наголосив, що не вважає серіал "Слуга народу" політтехнологією, однак визнав, що він сильно вплинув на підсумки виборів в Україні. "З точки зору політтехнологій, ми ніколи не закладали туди політичну технологію. Коли виходив серіал у 2015 році, ніхто не думав, що Володимир Зеленський стане президентом, і серіал робився не для цього. Це повністю я можу вас запевнити", – сказав заступник голови Адміністрації президента.

У той же час він погодився з тим, що фільм справив колосальний вплив на результати голосування українців. "Нерозумно заперечувати, говорити що серіал не зіграв жодної ролі. Звичайно зіграв. Це спосіб донести до людей своє бачення держави. Навіть не стільки в стратегічному плані, скільки в плані того, як повинні поводити себе державні службовці.

Це більше про цінності, не про вирішення задач в економіці, медицині, інфраструктурі. Це про ментальні цінності: про дружбу, про порядність і чесність людей, які, можливо, в багатьох речах не розуміються. Але принаймні вони чесні і у них є шанс, щось зміниться. Просто тому, що у них немає спочатку завдання особистого збагачення. В принципі, була історія про це", – сказав Костюк.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...