Кива мешкає в незадекларованому будинку за 21 млн грн: Засуджений за шахрайства Рабінович так і не навчив ренегата ховати російські гроші

Нардеп ОПЗЖ Ілля Кива мешкає в будинку площею 420 квадратних метрів у Козині під Києвом. Цього житла нема в декларації депутата. Такого висновку дійшли журналісти Bihus.info, зазначають Патріоти України.

Вони проаналізували відео, яке однопартієць Киви Вадим Рабінович зняв, коли співробітники ДБР проводили у Киви обшук.

Хоча на відео й Кива, й Рабінович, заявляли, що обшук проводиться саме в житлі нардепа, в його офіційній декларації немає згадки ані про витрати на оренду, ані про купівлю нерухомості. Окрім того, під час обшуку Кива говорив, що в цьому будинку мешкає його дворічна дитина.

Журналісти переглянули оголошення про продаж та оренду нерухомості, а потім порівняли їх із відео Рабіновича. Так з’ясувалося, що восьмикімнатний особняк, в якому мешкає Кива, в березні 2020 року було запропоновано до довгострокової оренди за ціною 120 000 грн на місяць або на продаж за 21 млн грн.

Журналісти Bihus.Info зверталися до Киви з проханням пояснити, кому належить будинок у Козині, але отримали грубу відмову.

Окрім багатомільйонної нерухомості невідомого походження, журналісти також дізналися, що деякі зі своїх відео для соцмереж Кива записує в автомобілі KIA, зареєстрованому на свого колишнього помічника Олександра Даниленка, а не в зазначеній у декларації Toyota Land Cruiser, (власність брата, якою нардеп користується).

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...