Затіяли особливу "гру": Москва прагне, щоб Пекін виступав адвокатом інтересів Кремля, - Фейгін

Опозиціонер, колишній депутат Держдуми Марк Фейгін вважає, що Москва спробує заручитись підтримкою Пекіна щодо переговорів з Україною. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Напевне Китай хоче включитись у мирні переговори, хоче бути московським фронтменом? Можливо для цього Росії потрібно отримати повний контроль над Донбасом, заручившись такою підтримкою, як Пекін. Можливо Москва думає, що швидше посунеться в бік переговорів позиції Заходу, а той своєю чергою буде вмовляти Київ. Мені видається, що це логічно, це єдине пояснення. Інше питання, а що отримує в результаті цього Пекін. Добре, Пекін отримує контроль над Москвою. То він і так його має, той контроль над Москвою на потрібному рівні", - наголосив Фейгін.

Опозиціонер також додав, що Пекіну абсолютно все одно, отримує він контроль над Росією з Донбасом чи без нього. "Чесно кажучи, Пекін так само домовлявся б із суверенною Україною щодо своїх економічних інтересів. Але претендувати на експансію реальну? Пекін не має таких можливостей ні на Донбас, ні на Крим, та й навіщо. У Пекіна і без того є всі можливості економічної експансії. Можливо, це гра, яку затіяла Москва. І вона спробує заручитись підтримкою Пекіна в цій грі. Адже сама Москва пробити мирні переговори не зможе. Вся надія, що це вдасться Пекіну, який виступатиме як адвокат інтересів Кремля", - зазначив Фейгін.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...