Затримали і доставили в Єйськ: Як ФСБ Росії тероризує українців в Азовському морі (відео)

Перебуваючи перед реальною загрозою тривалого тюремного ув'язнення, українські громадяни змушені були дати неправдиві свідчення.

Контррозвідка СБУ фіксує грубі порушення з боку ФСБ Росії щодо українців в акваторії Азовського моря. За даними Служби безпеки, російські силовики, фактично, тероризують українських громадян, які законно ловлять рибу. Окупанти незаконно затримують українців, а потім через погрози і шантаж домагаються неправдивих свідчень про нібито браконьєрський вилов риби, повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу СБУ.

Зокрема, у 2018 році представники берегової охорони ФСБ РФ незаконно затримали двох українців, які на риболовецькому човні перебували в акваторії Азовського моря неподалік Бердянська.

"Я просив дозволу зв'язатися з українськими прикордонниками, аби ті підтвердили законність мого перебування в акваторії моря. Мені відмовили, судно обшукали, а мої особисті речі позабирали",
– заявив потерпілий від незаконних дій агресора.

Російські силовики не мали жодних підстав для затримання, адже під час огляду українського судна не було виявлено засобів лову риби та заборонених до вільного обігу речей. Тим не менш, українських громадян у примусовому порядку було доставлено до міста Єйськ Краснодарського краю Росії.

Згодом без присутності адвокатів, представників консульської установи чи інших уповноважених осіб представники ФСБ провели допити незаконно затриманих українців. У них вимагали підписати неправдиві свідчення про браконьєрський вилов риби забороненими знаряддями.

Коли українці не погодилися підписати неправдиві свідчення, представники російської спецслужби вдалися до погроз інкримінувати їм диверсійну і шпигунську діяльність проти Росії, яка передбачає позбавлення волі терміном на 20 років. Перебуваючи перед реальною загрозою тривалого тюремного ув'язнення, українські громадяни змушені були дати неправдиві свідчення.

Розповідь потерпілого про незаконні дії ФСБ: дивіться відео:

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...