Затримали на гарячому: У Харкові спіймали чергового коригувальника, який здавав ворогу позиції ЗСУ (фото)

Мешканець Харківщини повідомляв позиції захисників для представника федеральної служби безпеки росії. Його спіймали під час співпраці з ворогом. Про це 1 вересня розповіли у Офісі генерального прокурора, передають Патріоти України.

Слідство встановило, що у липні 2022 року мешканець Балаклійського району почав спілкуватись з працівником ФСБ. "Від нього чоловік отримав завдання — збирати інформацію про місця розташування ЗСУ у Харкові та області. Перебуваючи на території Харківського району, він зібрав інформацію про розміщення блокпостів та передав інформацію представнику держави-агресора", – розповіли у прокуратурі.

Затримали на гарячому

Корегувальник приїхав до Харкова. Він знайшов одну з військових частин та наніс на карту відповідні позначки про об'єкт. Згодом все це передав російським спецслужбам.

Чоловіка затримали, коли той виконував завдання від окупантів. Харківська обласна прокуратура повідомила чоловіку про підозру у державній зраді.

Ще один корегувальник на Харківщині

Представники Служби безпеки України викрили корегувальника у Дергачівському районі. Цей регіон Харківщини постійно потерпає від російських обстрілів. Чоловік мешкав у селі Слатино, де є безліч зруйнованих будинків.

Корегувальник передавав карти, визначав точки, щоб вбивати представників Збройних Сил. Слатино перебувало під окупацією, а коли його звільнили, то зрадник вирішив втекти до Харкова.

Важливий показник:: Майже 60% громадян країн НАТО підтримують вступ України до Альянсу

неділя, 28 квітень 2024, 6:30

Згідно з опитуванням, проведеним на замовлення German Marshall Fund, у більшості країн НАТО зріс рівень підтримки вступу України до Альянсу, передають Патріоти України з посиланням на управління стратегічних комунікацій ЗСУ. Як зазначає організація Bra...

Лише самих дезертирів - десятки тисяч: Міноборони Великобританії оновили оцінку втрат росіянами техніки та бійців з початку повномасштабного вторгнення в Україну

неділя, 28 квітень 2024, 4:15

За оцінками Міноборони Великої Британії, російські війська втратили вбитими та пораненими близько 450 тисяч бійців, і це без урахування різних ПВК. З початку повномасштабної війни російська армія втратила сотні тисяч військових вбитими та пораненими, а...