Затримали на гарячому у ресторані з російським дипломатом: У Швеції судять громадянина за шпигунство на користь Москви

Вперше за 18 років громадянин Швеції потрапив під суд за обвинуваченням у шпигунстві, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання CGTN. Чоловіка, ім’я якого не розголошується, звинувачують у продажі Росії конфіденційної інформації його роботодавців.

Судовий процес розпочався у четвер, 26 серпня, після того, як чоловік був заарештований у лютому 2019 року під час перебування в ресторані у Стокгольмі з російським дипломатом, який працював в посольстві Росії у місті.

За даними прокуратури, до затримання чоловік отримав від дипломата 3355 доларів. Проте, російський дипломат був звільнений без предявлення звинувачень, оскільки мав дипломатичний імунітет.

Перед затриманням обвинувачений був консультантом кількох шведських компаній, включаючи Volvo Cars у Гетеборзі та виробника вантажівок Scania. Його звинувачують у продажі Росії інформації з цих робочих місць.

Як стверджується, обвинувачений переносив матеріали зі свого робочого комп’ютера на свій персональний комп’ютер, перш ніж завантажити цю інформацію на флешку, щоб спробувати уникнути внутрішньої безпекової ІТ-системи.

Також для передачі інформації він сфотографував екран свого робочого комп’ютера.

Після його арешту Швеція відмовила двом російським дипломатам у візах, а Москва у відповідь вислала двох шведських дипломатів.

Підсудний відкидає звинувачення, і очікується, що судовий розгляд завершиться 1 вересня. У разі визнання його винним обвинувачений може отримати максимальний термін покарання у шість років.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...