Затримали при спробі втекти: Житель Харківщини збирав для росіян розвіддані та здавав українських патріотів

Співробітники Служби безпеки України затримали жителя Харківської області, який стежив за українськими військовими та чергував на блокпостах окупантів під час боїв за Харків, повідомляють Патріоти України.

"Фігуранта затримали при спробі втекти на тимчасово окуповані території", — розповів речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

Слідчі встановили, що чоловік добровільно співпрацював із російськими загарбниками. Він ходив територією регіону та фіксував місця знаходження підрозділів української армії та їхньої техніки. Потім зібрану інформацію передавав командуванню окупаційних підрозділів, які стояли на Ізюмському напрямку.

Під час окупації чоловік чергував на російських блокпостах. Він отримав від окупантів автомат Калашникова (АК-74) із боєприпасами та російську військову форму. Зрадник допомагав окупантам виявляти учасників руху опору. "Володіючи інформацією про українських патріотів-односельчан, він "здавав" їх загарбникам під час зупинки автомобілів на ворожих блокпостах", — розповіли в СБУ.

Чоловікові оголосили підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) і ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років ув'язнення. Чоловік знаходиться під вартою.

Хитрий хід: У Forbes дізналися, як українські надводні дрони стали вбивцями російських гелікоптерів

четвер, 9 травень 2024, 6:24

Триває повномасштабна війна в Україні, і стала відома важлива особливість українських безпілотних надводних апаратів - вони, схоже, мають власні ракети для протиповітряної оборони. Як пише Forbes, може йтися про радянську керовану Р-73 класу повітря-по...

Кращі за Starlink: Вироблені в Україні супутникові системи везуть в РФ для окупантів. У окупантів на фронті вже 22 000 екземплярів Gilat SkyEdge — ЗМІ (відео)

четвер, 9 травень 2024, 4:15

Лише за минулий рік у Росію поставили цього обладнання на приблизно 5 мільйонів доларів. Системи Gilat SkyEdge завозять у Росію через інші країни, але у митних документах вказане їх українське походження. . Завод американської компанії Jabil Circuit в...