Затримання в Білорусі соратника Лукашенка: Розслідування виявило зв'язок підозрюваного із РФ

У списку найвпливовіших білорусів, який "Наша Нива" склала в минулому році, начальник служби охорони президента Андрій Втюрін зайняв 8-е місце.

Андрій Втюрін. Фото: УНІАН.

Колишнього заступника держсекретаря Ради безпеки Білорусі Андрія Втюріна, якого називають соратником президента країни Олександра Лукашенка, слідство звинуватило в отриманні $148 тис. від якоїсь компанії з Росії. Про це повідомляється на сайті КДБ Білорусі, передають Патріоти України.

"Слідчим управлінням КДБ пред'явлено звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 430 ("Одержання хабара") КК Республіки Білорусь, Втюріну Андрію Олександровичу. Напередодні він був затриманий на місці злочину при отриманні 148 600 доларів США від представника російської комерційної структури "Г"за сприяння в просуванні її інтересів в Республіці Білорусь", - йдеться у повідомленні.

У службі безпеки Лукашенка Втюрін з'явився іще в 1995 році і без перерви продовжував служити до цього дня. Така стабільність роботи серед білоруського керівництва властива хіба що співробітникам Міністерства фінансів.

До посади керівника охоронець дослужився в 2007 році. Він керував немаленьким колективом. Ще десять років тому чисельність працівників служби безпеки становила близько 700 осіб.

Відомство Втюріна отримало законне право проводити оперативно-розшукову діяльність і створювати підрозділи спеціального призначення. У списку найвпливовіших білорусів, який "Наша Нива" склала в минулому році, начальник служби охорони президента Андрій Втюрін зайняв 8-е місце. В офіційній біографії зазначено, що Андрій Втюрін народився в Пензі в 1971 році і закінчив Саратовське вище військове училище МВС Росії.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...