Затримували на вимогу Білорусі: У Молдові відпустили українського нардепа

У Молдові відпустили з-під варти затриманого напередодні позафракційного народного депутата України Євгена Яковенка, інформують Патріоти України.

Як повідомляє молдовське видання Deschide.MD, генпрокуратура Молдови відмовила Білорусі в екстрадиції Яковенка. Зокрема, у відомстві наголосили, що у своїй резолюції від 9 березня щодо агресії Росії проти України парламент Європейського союзу засудив допомогу Білорусі у вторгненні Росії до України, а згодом було запроваджено ряд санкцій.

Також зазначається, запит Білорусі викликає сумніви щодо забезпечення прав і доступу до справедливого суду у разі екстрадиції Яковенка. Варто зазначити, що Євген Яковенко був обраний до Верховної Ради у 2019 році в окрузі № 52 Донецької області. Політика тоді звинуватив його суперник від вже забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя" в підкупі та фальсифікації.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...