Заважає реформам: Курт Волкер розповів Сенату США про зв’язки Зеленського з Коломойським

Україна досягла більше на шляху реформ за чотири роки, ніж протягом останніх 20, але українці хочуть просуватись "швидше, далі і більш агресивно" на шляху реформ і "саме це пообіцяв президент Зеленський". Такою оцінкою політичних очікувань українців поділився спецпредставник США з питань України Курт Волкер, виступаючи під час слухань в Комітеті з міжнародних відносин США на тему «П’ять років після Революції Гідності: прогрес України та ворожі дії Росії» у вівторок, повідомляють Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

Разом з тим придбання політичного капіталу для проведення реформ і деолігархізації – основні виклики, які стоять перед президентом України Володимиром Зеленським, додав Курт Волкер під час виступу перед законодавцями США.

На запитання сенатора Роберта Менендеса, чи контролює Коломойський президента України, Волкер підтвердив, що Державному департаменту відомо про стосунки Зеленського з Коломойським. Разом із тим він висловив упевненість, що президент України повинен докладати зусиль для послаблення впливу олігархів на політичну систему.

“Ми вважаємо, що він (Зеленський, – ред.) заслуговує на шанс. Ми підтримуємо принципи реформ, подолання домінування олігархів в політичний системі, таких як Коломойський. Ми сподіваємося, що він зможе бути незалежним і виконає обіцяне. І ми маємо намір, як допомагати йому, так і питати з нього, якщо це не відбудеться”, – підкреслив Волкер.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...