"Заважають його бізнесу": Коломойський збирається судитися зі Світовим банком та ЄБРР, не кажучи вже про МВФ

Олігарх Ігор Коломойський заявив, що подасть в суд проти Світового банку та Європейського банку реконструкції та розвитку, коли отримає докази того, що ці інституції "заважають його бізнесу". Про це "сірий кардинал" нової влади сказав в інтерв’ю "Цензор.нет", зазначають Патріоти України.

"Я вам секрет скажу. Вони (Світовий банк і ЄБРР - ред.) завжди виступали проти "Приватбанку". І навіть в інших країнах, де є підприємства, де я акціонер, і де у них є вплив на фінансову і банківську системи, вони наполегливо радять іншим банкірам, щоб не обслуговували підприємства, де акціонер Коломойський.

У мене немає формальних доказів на руках, але як тільки з'являться, я подам в суд", - розповів олігарх.

Він додав, що коли отримає докази, "почне сам полювати за їхніми інвестиціями".

"А чому ні? Це конкуренція. Я заважаю їм, а вони мені, подивимося, хто краще вміє боротися", - заявив Коломойський.

Раніше Коломойський назвав Міжнародний валютний фонд одним із бенефіціарів націоналізації Приватбанку. Він також заявив, що його юристи працюють над тим, щоб притягнути до відповідальності МВФ за його сприяння у націоналізації банку.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...