Завдяки глибокій модернізації азовська флотилія ВМСУ отримає новий патрульний корабель

Морський буксир «Корець» (A830) ВМС ЗС України

ВМС ЗС України перетворять морський буксир «Корець» (A830) проєкту 745 у патрульний корабель, повідомляють Патріоти України з посиланням на портал Мілітарний.

Для виконання нових функцій морський буксир пройде комплексну модернізацію на одному з вітчизняних підприємств. Передбачається встановлення нового озброєння та радіолокаційного обладнання.

Серед іншого – дві спарені установки «Утьос-М» калібром 12,7 мм будуть замінені на 30-мм шестиствольні автоматичні артилерійські установки АК-306.

Спарена кулеметна установка Утьос-М на морському буксирі "Корець" (A830)

Ще за радянських часів будувалась версія прикордонних-сторожових кораблів проекту 745П, які штатно комплектувались АК-306, саме корабель проекту 745П – ПСКР «Дон» прикордонної служби ФСБ Росії здійснив таран рейдового буксиру «Яни Капу» ВМС ЗС України та на стопкадрі видно цю артилерійську установку:

Радянська шестиствольна автоматична корабельна артилерійська установка АК-306 призначена для ураження легких надводних, а також повітряних цілей. Має скорострільність 600—1000 п/хв, дальність стрільби до 5000 м.

Джерела Мілітарного не уточнюють чи самі артилерійські установки будуть модернізовані з оснащенням прицільної станції вітчизняного виробництва та бортової системи управління, як то пропонується для патрульних катерів типу Island.

Додатково «Корець» отримає 25-мм артилерійські установки 2М-3М, аналогічні до встановлених на артилерійських катерах проєкту 1204 та рейдовому тральщику «Генічеськ»:

Баштова артилерійська установка 2М-3М на одному з кораблів морської охорони типу «Джміль» проєкту 1204

В одноствольному варіанті вони розміщуються на двох отриманих у 2019 році патрульних катерах типу Island:

Стрільби на патрульному катері «Слов'янськ» з артилерійської установки 2М-3М

2М-3М є засобом самооборони кораблі та може бути використаних для знищення цілей на відстані до 3 000 метрів.

Додатково «Корець» отримає новий навігаційний комплекс для виявлення надводних і повітряних об’єктів (кораблів, катерів, літаків, безпілотних літальних апаратів і т.п.), визначення їх координат, видачі інформації в цифровій формі для зовнішніх споживачів або відображення інформації на моніторі оператора, а також для вирішення завдань навігаційного орієнтування та проведення суден у районах підвищеної небезпеки.

У 2018 році Військово-морські сили ЗС України розпочали створення корабельно-катерного угрупування на Азовському морі для протистояння зростаючому агресивному впливу Росії в регіоні.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...