Завербована ФСБ у Криму: У Херсоні почалися судові слухання щодо викладачки, яку затримали за підозрою у держзраді

Жінка 2 місяці пробула в слідчому ізоляторі, але у жовтні вийшла під заставу у понад 500 тисяч гривень. Хто сплатив заставу - наразі не розголошують.

У Херсоні за державну зраду судять викладачку академії безперервної освіти та керівницю Російської національної громади "Русич" Тетяну Кузьмич, яку затримали ще влітку. Слідчі кажуть, що за завданням російських кураторів жінка збирала на півдні України розвіддані для ФСБ. Нині у справі - перше судове засідання, повідомляють Патріоти України.

З підозрою у держзраді її затримали у серпні минулого року. Слідчі СБУ кажуть, що за завданням кураторів, вона організувала збір розвідувальних даних на території південних областей і ці дані передавала до Росії.

Начебто була завербована ФСБ під час відвідування окупованого Криму. Жінка 2 місяці пробула в слідчому ізоляторі, але у жовтні вийшла під заставу у понад 500 тисяч гривень. Хто сплатив заставу - наразі не розголошують.

У Херсоні за державну зраду судять педагога. Викладачку академії безперервної освіти та керівницю Російської національної громади Русич затримали ще влітку. Слідчі кажуть: за завданням російських кураторів жінка збирала на півдні України розвіддані для ФСБ. Нині у справі - перше судове засідання.

Відомо, що винною себе у держзраді жінка не вважає, коментарів не надає. Її адвокатка справу вважає політичним замовленням. Тим часом, прокурор каже, якщо провину жінки доведуть, за державну зраду вона може потрапити за ґрати на 12 років.

Саме сьогодні спливає термін застави, прокуратура вимагає подовжити жінці особисті зобов'язання про невиїзд з Херсона. А ще залишити електронний браслет, який вона нині носить.

Найцікавіше - матеріали справи, а зокрема, конкретні епізоди, по яких жінку затримували - поки не розголошують. «У формі надання представнику іноземної держави - Російської Федерації, відомостей, які необхідні для проведення підривної діяльності проти нашої держави. Більш детальну інформацію надати я не можу, оскільки її розголошення може створювати небезпеку для національних інтересів нашої держави», - зазначив прокурор Дмитро Бондар. Сьогодні було підготовче засідання. Жінці залишили і браслет, і підписку про невиїзд. Наступні засідання за клопотанням прокуратури будуть закритими.

Джерело: ТСН.ua

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...