"Завершальний етап складної операції": Експерт Лакійчук висловився про знищення ракетного катера "Івановєц"

Керівник безпекових програм Центру глобалістики Стратегія XXI Павло Лакійчук повідомив, що для знищення ракетного катера "Івановєц" було проведено ряд складних операцій зі зменшенням можливостей російських систем ППО в Криму. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Треба розглядати операцію з знищення малого ракетного катера “Івановєц” як завершальний етап цілої низки заходів. Оскільки для того, щоб знищити такий корабель потрібно провести ряд заходів. Важливим фактором ефективності такої операції є попереднє знищення систем ППО. Саме це відбулось перед атаками на Севастополь і штаб Чорноморського флоту РФ", - пояснив Лакійчук.

Експерт додав, що перед знищення корабля, ЗСУ вдарили по аеродрому в Криму, на якому базувались російські винищувачі

"Про те, що щось буде відбуватись стало очевидним, коли ЗСУ вдарили по системах ППО в західному Криму. Тобто, якщо є удари по ППО, то це означає, що формується коридор для майбутніх атак. Після цього був удар по аеродрому Бельбек. І саме там були знищені російські Су-34 й Су-30, які патрулюють північно-західні частини Чорного моря", - додав він.


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...