Завітав у справах з Мексики: У США затримали одного з найвпливовіших наркобаронів Північної Америки

В Ель-Пасо, штат Техас (США), 26 липня затримали мексиканського наркобарона Ісмаеля "Ель Майо" Замбаду і сина його колишнього партнера Хоакіна "Ель Чапо" Гусмана, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Зазначається, що Замбада, один із найвпливовіших наркоторговців в історії Мексики, був співзасновником картелю "Сіналоа" разом з Ель Чапо, який був екстрадований до США у 2017 році і відбуває довічне ув'язнення. Замбада і Гусман Лопес, син Ель Чапо, обвинувачуються у США в постачанні великої кількості наркотиків, включно з фентанілом, що став головною причиною смерті американців віком від 18 до 45 років.

Замбаду і Гусмана Лопеса заарештували після приземлення на приватному літаку в Ель-Пасо. Замбада був заманений у США Гусманом Лопесом, за словами трьох чиновників, знайомих з операцією, які побажали залишитися анонімними.

У 2008 році міжкартельна війна вибухнула після арешту іншого лідера "Сіналоа". Сім'я цього лідера звинуватила Ель Чапо в організації арешту разом із мексиканською владою, що призвело до жорстокого розколу всередині картелю.

Гусман Лопес - один із чотирьох синів Ель Чапо, відомих як Лос Чапітос або Маленькі Чапо, які успадкували фракцію картелю Сіналоа після його арешту. Його брат, Овідіо Гусман, був заарештований минулого року й екстрадований у США.

Картель Сіналоа останніми роками став пріоритетною метою для американської влади, яка звинувачує його в тому, що він є найбільшим постачальником фентанілу до США.

За словами генерального прокурора США Мерріка Гарланда, Замбаді і Гусману Лопесу висунуто численні обвинувачення у США за керівництво злочинними операціями картелю, включно з їхніми мережами з виробництва і торгівлі фентанілом.

Нагадаємо, цивільна гвардія Іспанії у співпраці з країнами-партнерами та Європолом розкрила злочинну мережу, причетну до масштабної контрабанди наркотиків з Південної Америки до ЄС.

"Мене не так війна вбиває, а вбиває такий тотальний дебілізм": Начштабу "Азову" Кротевич пояснив, чому не вдався контрнаступ ЗСУ 2023 року

п’ятниця, 26 липень 2024, 21:45

Начальник штабу бригади НГУ "Азов" Богдан Кротевич ("Тавр") пояснив, чому вважає невдалим контрнаступ ЗСУ 2023 року. Про це йшлося в його інтерв'ю "Українській правді", передають Патріоти України. "На п'ять ліній оборони наступати – це дебілізм. Це те...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 21:29

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...