Завозять снайперів і танки: Розвідка розповіла про небезпечні провокації терористів на Донбасі

Російські терористи на Донбасі активізували роботу своїх снайперів, а також попалися на стягуванні важкої бронетехніки й артилерії до лінії зіткнення. Про це повідомили на сайті Міноборони України, посилаючись на дані Головного управління розвідки, передають Патріоти України.

Зокрема, зазначається, що командування російсько-окупаційних військ продовжує активно застосовувати снайперів на передових позиціях з'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ВС РФ. Йдеться, перш за все, про Авдіївський, Бахмутський, Торецький, Сєвєродонецький, Попаснянський та Маріупольський напрями.
"Таким чином противник намагається деморалізувати особовий склад підрозділів Об'єднаних сил, завдати втрат і спровокувати у відповідь вогонь. Російсько-окупаційне командування залучає додаткові снайперські пари, які не належать до штатних підрозділів 1, 2 АК РФ і прибувають на тимчасово окуповану територію в Донецькій і Луганській областях з території Росії через неконтрольовані Україною ділянки кордону", – йдеться у зведенні.

Що стосується нарощування кількості бронетехніки й артилерії терористами, то воно здійснюється в рамках планової ротації передових підрозділів з'єднань і частин 1 і 2 АК РФ.

Так, противник здійснює посилення мотострілкових підрозділів танками і артилерією. Зокрема, окупанти з порушенням домовленостей про встановлення зон відведення важкого озброєння приховано зосереджують танки, самохідні артилерійські установки і ракетні системи залпового вогню поблизу лінії зіткнення.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...