"Завозят "Уралами" вместе с боекомплектом, "вагнеровцев" тоже привезли": Жителі ОРДО повідомили про масове прибуття російських військових

На непідконтрольній Україні території Донецької області в підрозділах НЗФ «ДНР» 1 армійського корпусу, що входить до складу 8-ї армії ЮВО РФ, незважаючи на що проходять навчання, йде постійне поповнення особового складу і його ущільнення на позиціях, в безпосередній близькості до передової «ополчення» . З 10 серпня жителями ОРДО помічене систематичне поповнення підрозділів НЗФ, що знаходяться поблизу лінії розмежування. Люди розповідають, що це відбувається в підрозділах 1 АК від непідконтрольного Україні Новоазовська до непідконтрольної Україні Горлівки. Про це пише Телеграм-канал «Вольнодумец», передають Патріоти України.
Паблік повідомляє, що найбільше число російських солдатів прибуло через російський селище «Максимов» в район Новоазовська. За даними джерел ресурсу, туди на КамАЗах завезли не менше 200 російських солдатів в повному бойовому спорядженні. Всього в цей населений пункт заїхало 8 автомобілів, на двох автомобілях був боєкомплект і інше спорядження. Як припускає «Вольнодумец», заїхали в ОРДО військові-десантники, так як практично у всіх помічені смугасті тільняшки.
Крім того, через селище Саурівка в «ДНР» прибула велика колона російських найманців під село Тернове (під непідконтрольним Україні Шахтарськом), де проходять навчання, і під Горлівку.
Телеграм-канал додає, що велику кількість російських солдатів перекинуто під «Старобешевську ТЕЦ» в селище «Новий Світ». Ймовірно, для забезпечення тилу на Докучаєвському напрямку і південному сході Донецька. «Вольнодумец» пише: «В частности, через „Успенку“, пос. Кутейниково и Осыково, на территорию бывшего Моспинского аэродрома ДОСААФ, где сейчас располагается большая военная база 1 АК, прибыло 90−100 российских десантников. Всего заехало 8 „Уралов“, которые также завезли боекомплект. Под г. Моспино, в район бывшего „Линолеумного завода“, заехало также 8 „Уралов“ с российскими наемниками возрастом от 25 лет и старше. Там тоже располагается небольшая группировка 1 АК».

Блогер, з посиланням на джерело зазначає, що в ОРДО з'явилися «вагнерівці» та інші спецпідрозділи росіян, які тримаються особняком. Мета їхнього прибуття поки не відома. Телеграм-канал уточнює: «Обычно, когда появляются „вагнеровцы“, военные говорят, что следует готовиться к провокациям и диверсиям на линии соприкосновения и не только. В ходе учений войска 1 АК в районе Докучаевска — Волновахи "отрабатывают тактику штурма позиций противника танковыми подразделениями с поддержкой артиллерии".

Крім того, жителі ОРДО зазначають активне пересування техніки та особового складу НЗФ. Місцеве населення перелякано, що з 23 серпня на полігони «ДНР» і в місця дислокації НЗФ 1 АК прибудуть декілька тисяч «резервістів», «військові збори» яких будуть проходити до 27.08.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...