Завжди був добрим і допомагав усім: Пд Києвом знайшли тіло вбитого українця-волонтера

Стало відоме ім'я ще одного закатованого росіянами українця в селі Мотижин під Києвом. Ним виявився волонтер із Ірпеня Сергій Кубрушко. Чоловік разом із товаришем привіз людям гуманітарну допомогу, проте російські загарбники їх уже чекали. Докладніше про це читайте у матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Везли продукти мешканцям Мотижина

Ще 21 березня 35-річний Сергій Кубрушко разом із родичем Андрієм із ГО "Група Патріот" вирушили до села Мотижин Житомирською трасою відвезти гуманітарну допомогу.

"У нас є гуманітарні екіпажі, які доставляють людям у Києво-Святошинському районі продукти, ліки, також допомагають з евакуацією. Сергій був одним із волонтерів. Того дня разом із Андрієм вони поїхали до Мотижина. Везли крупи, хліб, ліки. У якийсь момент зв'язок з ними пропав – вони опинилися в полоні у росіян", – розповідає Алла Котенко, керівник аналітичного відділу ГО "Група Патріот".

В організації припускають, що волонтерів могли чекати загарбники. Оскільки вони регулярно обходили будинки селян, відбирали продукти. І бачили, що у людей з'являються свіжий хліб, крупи. Напевно, хтось сказав, що це привозять волонтери.

Дружина Сергія, Марина, писала на своїй сторінці, що чоловік та Андрій у полоні разом із жителями Мотижина, серед яких є навіть діти, і просила молитись за них. Вона дуже сподівалася, що наші війська звільнять село й чоловіки повернуться.

Проте російські окупанти жорстоко розправилися із полоненими. Тіло Сергія виявили разом із убитими старостою цього села Ольгою Сухенко, її чоловіком Ігорем та сином Олександром.

"Я так тебе люблю"

Сергій Кубрушко був родом із Черкаської області. Останнім часом він жив у Ірпені зі своєю родиною. Його дружина показувала відео, де видно розбитий орками їхній новенький ЖК в Ірпені.

Сергій та Марина одружені були лише 3,5 роки. "Це були найкращі 3,5 роки в моєму житті… ти робив мене щасливою щодня… Ти той чоловік, про якого я мріяла, а тепер тебе нема. Ти кожним своїм днем являв Бога іншим людям, допомагаючи кожному, хто про це попросить... і помер, також допомагаючи людям", – написала Марина.

Знайомі та друзі у коментарях пишуть, що Сергій був доброю, оптимістичною та світлою людиною. Допомагав усім. Також він був глибоко віруючим. Ніхто не може зрозуміти, за що і чому російські окупанти вбили беззбройного, який просто допомагав нужденним.


Доля другого волонтера Андрія, який є родичем родини Кубрушків, наразі невідома. Рідні та друзі сподіваються на диво, що він поранений, але живий.

Джерело: Обозреватель

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...