Завжди займалася своєю кар'єрою: Джилл Байден - якою може бути наступна перша леді США (фото)

Після того, як 3 листопада в США відбулися президентські вибори, всі завмерли в очікуванні, хто ж переможе в гонці - діючий президент, республіканець Дональд Трамп або ж демократ, колишній віце-президент Джо Байден, і чи буде в країні нова перша леді, передають Патріоти України.

Джилл Байден (дівоче прізвище - Джейкобс) народилася 3 червня 1951 року в Хаммонтоні, штат Нью-Джерсі, а дитинство провела в Пенсільванії. Її батько Дональд Джейкобс був касиром банку в ощадній асоціації, а мати Бонні Джин Джейкобс - домогосподаркою. У сім'ї народилося п'ятеро дітей, найстаршою була саме Джилл.

Дівчина навчалася в середній школі Морленд і вже з 15 років почала працювати офіціанткою, а після поступила в коледж. У 1987 році вона закінчила університет Вілланова. У Джилл Байден є ступінь бакалавра і ще дві магістерські ступені, на додаток до яких в 2007 році вона ще стала доктором педагогічних наук.

Зі своїм першим чоловіком, колишнім професійним футболістом Біллом Стівенсоном, 19-річна Джилл познайомилася під час навчання в коледжі. Вони одружилися в 1970 році, проте в 1974 році Джилл і Білл прийняли рішення не бути разом і в травні 1975-го офіційно розлучилися.

Зі своїм другим чоловіком Джилл познайомилася завдяки брату Джо Байдена Френку - той влаштував їм побачення наосліп. Сталося це в 1975 році - на той момент Байден вже був сенатором (став ним у 30 років - мінімальний вік у США для того, щоб стати сенатором) та вдівцем (в кінці 1972 року його перша дружина Нелія і дочка Наомі загинули в автокатастрофі, а двоє інших дітей вижили).

Незважаючи на різницю у віці, а Джо Байден старший за Джилл на 9 років, вони швидко знайшли спільну мову. На перше побачення Байден запросив дівчину в кіно, проводив додому і потиснув руку. Джилл була вражена його манерами і галантністю.

Байден чотири рази безуспішно просив руки і серця Джилл, і тільки на п'ятий раз вона нарешті погодилася, так як була впевнена, що зможе замінити дітям Джо від першого шлюбу мати і побудувати міцну сім'ю. У 1977 році вони одружилися, а через чотири роки у них народилася дочка Ешлі.

У той же час колишній чоловік Джилл розповів іншу версію цього знайомства. В одному з інтерв'ю Білл Стівенсон зазначив, що вона познайомилася з Байденом набагато раніше, так як працювала над його сенаторською кампанією, і, можливо, ще тоді у них зав'язалися стосунки.

З 1975 року Джилл працювала вчителем англійської мови початкових класів, пізніше - викладала в психіатричній лікарні (працювала з проблемними підлітками).

Коли в 2009 році перемогу на президентських виборах в США здобув Барак Обама, Джо Байден зайняв посаду віце-президента. Проте протягом всього часу, коли її чоловік балотувався у віце-президенти, Джилл Байден продовжувала викладати чотири дні в тиждень в Технічному і Громадському коледжі штату Делавер. І навіть після переїзду в Вашингтон Джилл не залишила професію - вона стала першою працюючою другою леді під час перебування на посаді чоловіка.

У 2016 році Джилл Байден була розчарована рішенням чоловіка - той заявив про небажання балотуватися на пост президента. Вона вважала, що він має достатньо високу кваліфікацію для цієї посади і "був би кращим президентом".

У 2020 році Джилл прийняла більш активну участь у передвиборчій кампанії чоловіка, ніж під час попередніх, навіть взявши тривалу відпустку на роботі.

Відзначимо, що Джилл разом з чоловіком протягом десятиліть брала активну участь у дослідженнях та ініціативах з пошуку ліків від раку. А в 2013 році у сім'ї з'явилася ще одна вагома причина для цієї боротьби: у сина Джо Байдена від першого шлюбу діагностували рак мозку. Через два роки хвороба все-таки перемогла, і він помер у віці 46 років. Після цього Джо і Джилл стали обличчям національних кампаній по боротьбі з раком.

Джерело: Апостроф

"Це перегорнута сторінка": Чалий спрогнозував, як може завершитися війна Росії з Україною

понеділок, 29 квітень 2024, 7:53

Дипломат Валерій Чалий вважає, що російсько-українська війна завершиться на умовах, які будуть досягнуті на полі бою. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Зараз і у 2022-му році Росія намагалась підірвати внутрішню си...

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...