"Зазначений об’єкт": У ГУР розповіли, чи має Росія в Криму ядерну зброю

В окупованому Криму відсутні об’єкти, на яких окупанти розміщують ядерну зброю. Крім того, не було зафіксовано випадків перевезення зазначеної зброї. Про це повідомило Головне управління розвідки у коментарі "Суспільне Крим", передають Патріоти України.

"Наразі, за наявними даними української розвідки, проведено часткове відновлення об’єкту "Феодосія-13" (радянського складу ядерної зброї). Проте зазначений об’єкт використовується як склад для зберігання звичайних боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

Водночас у ГУР зазначили, що носіями тактичної ядерної зброї можуть бути літаки, вертольоти, а також підводні човни, кораблі, катери, що розміщуються в Криму. Зокрема, ракетні війська та артилерія сухопутних військ у Криму мають у своєму розпорядженні оперативно-тактичні ракети ракетних бригад (ОТРК "Іскандер"), а також спеціальні артилерійські постріли (ядерні артилерійські снаряди і мінометні міни) та артилерійські частини, на озброєнні яких знаходяться 152-мм і 203-мм артилерійські системи та 240-мм міномети.

Крім того, російські повітряно-космічні сили мають ядерні боєприпаси військово-повітряних сил (бойові частини крилатих ракет авіаційного базування, авіаційні бомби та авіаційні морські міни), носіями яких можуть бути штурмові та бомбардувальні літаки оперативно-тактичної авіації (Су-25СМ3. Су-24М. Cy-34. MіГ -31К).

Також, як додали у ГУР, можуть бути окремі, визначені відповідними наказами, частини ППО, що оснащені комплексами С-300ПМ. Зокрема, військово-морський флот Росії має:

  • бойові блоки ракет морського базування і берегових ракетних комплексів;
  • бойові частини протикорабельних і протичовнових ракет;
  • бойові зарядні відділення і бойові частини торпед і ракето-торпед;
  • якірні та донні міни;
  • артилерійські снаряди берегової артилерії;
  • глибинні бомби і "пірнальні" авіаційні бомби.

Водночас у ГУР зазначають, що не зафіксували додаткових переміщень ракетоносіїв ядерної зброї до окупованого півострова для застосування тактичної ядерної зброї.

"Найбільша неповага": Ветерана війни проти РФ без однієї ноги списали зі служби через "вагітність"

понеділок, 19 серпень 2024, 19:00

Боєць 24-го батальйону "Айдар" Станіслав Дехтяр розповів, як під час проходження ВЛК лікар-хірург "визнав" його вагітним. Про це Станіслав Дехтяр розповів у інтерв'ю Online.UA, передають Патріоти України. За його словами, фахівці ВЛК і МСЕК виявляють н...

Знову йдуть проти позиції ЄС: Сійярто став на захист рішення Угорщини спростити в'їзд для росіян та білорусів

понеділок, 19 серпень 2024, 18:44

Видача Угорщиною «національних карт» громадянам Росії та Білорусі не становить жодного ризику для безпеки Шенгенської зони. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто після того, як його країна спростила в’їзд для жителів цих країн,...