Зазнав важкого поранення, прикриваючи відхід "Айдару": У День пам'яті захисників України помер Герой України підполковник Петраковський, за життя котрого медики боролися понад 7 років

Отримавши поранення в голову, що врешті виявилося смертельним, офіцер продовжував керувати боєм, рятуючи загони добровольців, котрі мали пасти жертвами ворожої засідки. За цей подвиг президент Порошенко присвоїв підполковнику високе звання Героя України

Герой України Олександр Петраковський помер 29 серпня. У 2014 році він отримав серйозне поранення на Донбасі та був прикутий до ліжка майже сім років. Він переніс багато операцій і пройшов реабілітацію, проте організм не впорався.

Про це розповів начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Петро Ткачук на своїй сторінці в Facebook.

"Після тривалої боротьби за життя відійшов у вічність випускник Національної академії сухопутних військ Герой України підполковник Олександр Петраковський. Він був, є і залишатиметься завжди справжнім прикладом служіння Українському народові, взірцем мужності та честі. У першу чергу для сьогоднішніх вихованців і всього колективу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного", - написав Ткачук.

Він розповів, що 20 липня 2014 року розвідувальна група під командуванням Петраковського забезпечувала проходження колони техніки Збройних Сил і сил добровольчого батальйону "Айдар" в аеропорт Луганська.

В районі населеного пункту Щастя вони виявили засідку і вступили в бій, і це забезпечило проходження колони запасним шляхом. У бою Олександр Петраковський отримав важке поранення голови, але продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце.

Результати поранення виявилися для Петраковського жахливими. Він довго пробув у комі, потім були зроблені десятки дуже складних хірургічних операцій і тривала і дорога реабілітація.

"Довгі сім років Саша, його рідні та близькі, десятки волонтерів та благодійників боролися за життя Героя. Довгі сім років ми молилися за його швидке одужання і повернення на службу. Однак смерть забрала його у нас...", - додав Ткачук.

За самовіддану службу і хоробрість Петраковський за Указом Президента України від 4 грудня 2014 року був нагороджений найвищою нагородою – званням Героя України.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...