"Збереження певних позицій": Чи можуть ЗСУ "здати" Авдіївку, - військовий експерт

Росія продовжує наступ на Донбасі, попри погіршення погодних умов. Ворог має резерви, які дають йому змогу вести бойові дії на кількох напрямках. Про це заявив військовий експерт Михайло Жирохов в інтерв'ю OBOZ.UA, опублікованому 25 грудня, передають Патріоти України.

Експерт зазначає, що Збройні сили РФ мають досить потужну систему рекрутингу, яка дає їм змогу посилюватися контрактниками.

"Знову ж таки, в бій були пущені підрозділи "Шторм-Z" — це такий собі аналог "Вагнера", які формуються з ув'язнених. Тобто сили й засоби в них є, вони зберегли їх у літніх боях. Тому вони можуть наступати ще на кількох напрямках", — заявив Жирохов.

За його словами, ситуація на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках залишається складною. Російські війська відбили частину позицій, які ЗСУ взяли під контроль влітку.

"Ситуація там важка. Вона не така критична, як під Авдіївкою, але досить важка. Власне, ґрунти та погода там не такі вже й критичні, щоб не можна було наступати піхотними групами. Так, артилерія працює менше, безпілотники можна використовувати досить обмежено, але піхотні групи, які наступають лісом, на жаль, мають частковий успіх", — додав експерт.

Чи можуть ЗСУ "здати" Авдіївку

Жирохов також відповів на запитання про те, чи існує небезпека того, що Авдіївка буде здана. "Я б не став так говорити. Я думаю, якщо не буде ухвалено політичне рішення, як це було у випадку з Бахмутом, то в Авдіївці залишаються варіанти. Якщо не утримання, то збереження певних позицій", — сказав він.

"Сила України перевищила всі очікування, але членом НАТО та ЄС їй не бути": Орбан знов наробив одіозних заяв і не лише про нашу країну

субота, 27 липень 2024, 23:59

Україна наразі довела всьому світові, що вона - сильна держава, яка "успішно і з безпрецедентною силою" протистоїть РФ. . Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, інформують Патрі...

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...