Зброї і боєприпасів достатньо: Резніков доповів про зусилля в розгортанні системи національного спротиву, зокрема територіальної оборони

Міністр запевняє, що розгортання територіальної оборони в Україні триває цілодобово. Незабаром 130 000 добровольців мають стати на облік і будуть залучені до інтенсивної підготовки до бойових дій. Перевагу віддаватимуть досвідченим ветеранам АТО/ООС

Розгортання територіальної оборони в Україні триває цілодобово, негаразди на місцях у Міноборони обіцяють вирішувати точково. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у колонці на сайті "Українська правда", зазначають Патріоти України.

Пряма мова: "По-перше, я прошу реалістично оцінювати ситуацію. Розгортання системи національного спротиву, зокрема, територіальної оборони, триває цілодобово.

Але точно будуть якісь негаразди. Наприклад, зброї і боєприпасів достатньо. Проте десь ми отримаємо неготові приміщення. Ми їх підготуємо.

Десь співробітники центрів комплектації ще не розібралися, як діяти. Ми їх швидко навчимо. Зараз ми працюємо над максимальним спрощенням процедур, їх цифровізацією, щоб не було потрібно збирати зайві папірці.

Наперед хочу вибачитись перед тими, хто стикнувся з якимись недоліками. Прошу ставитись з розумінням і закликаю сприймати їх не як проблеми, а як завдання.

Міністр оборони закликає громадян України зважити, у який спосіб вони готові долучитися до оборони держави. Є окремі резерви бойових частин ЗСУ. Формуючи резерв ТрО, потрібно одночасно наповнювати і підвищувати якість резерву інших компонентів Збройних Сил. Тобто є вибір.

Найближчим часом у МОУ обіцяють почати системне інформування громадян, які бажають служити у Силах ТрО або відповідному резерві, про алгоритм дій.

Пряма мова: "Я вдячний всім, хто робить свій внесок у зміцнення оборони держави. Кожен практичний крок зменшує вірогідність ескалації, оскільки позбавляє її сенсу для ворога.

І наближає повернення Криму та Донецька з Луганськом. Хто б і що про це не казав".

Що передувало: Міноборони заявило, що вирішило пришвидшити формування підрозділів Сил територіальної оборони ЗСУ та визначило 86% місць дислокації, у прикордонних областях сформовано 70% штату мирного часу. Розгортання системи ТрО відбуватиметься у три етапи.

Станом на 17 січня 2022 року уже визначено 86% місць дислокації, у прикордонних областях сформовано 70% штату мирного часу.

Пряма мова Резнікова: "Розгортання системи ТрО відбуватиметься у три етапи. Нагадаю, що Сили ТРО – це окремий рід сил у складі ЗСУ. На першому етапі бригади і батальйони Сил ТрО розгортатимуться по штату мирного часу. Це відбувається просто зараз. У кожному батальйоні формується кістяк з військовослужбовців ЗСУ.

Їх завданням є командування, навчання та злагодження цивільних осіб, які укладуть контракт про службу в резерві ТрО і захищатимуть територію, де проживають. За рахунок цих резервістів ТрО кожен батальйон нараховуватиме до 600 осіб".

Після того, як у батальйонах та бригадах створять організаційно-управлінське ядро з військовослужбовців та забезпечать відповідні умови, розпочнеться другий етап формування резерву ТрО. За тими, хто укладе контракт і служитиме у резерві ТрО, закріплять зброю. Її видаватимуть на час навчань, або у разі виникнення визначених ситуацій.

На третьому етапі розглянуть питання про необхідність створення у невеликих населених пунктах добровольчих формувань територіальних громад. Учасники цих формувань з власною мисливською зброєю за потреби зможуть залучатися до патрулювання чи охорони об’єктів.

Загалом у складі Сил ТрО ЗСУ сформують 25 бригад (по одній на кожну область та місто Київ), які об’єднуватимуть понад 150 батальйонів (один батальйон на район).

Постійна чисельність Сил ТрО у мирний час складатиме 10 тисяч військовослужбовців. В особливий період у підрозділах Сил ТРО буде понад 130 тисяч осіб за рахунок створеного резерву.

Наразі темпи розгортання військового компоненту ТрО пришвидшуються.

У Міноборони підкреслили, що перед укладанням контракту на службу у резерві ТРО кандидати мають пройти медогляд, а особи старші 40 років – військово-лікарську комісію. Це пов’язане з тим, що резерв ТрО проходитиме інтенсивну підготовку.


МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...