Зброя більшої дальності та навчання пілотів винищувачів: Велика Британія готує нову допомогу Україні

Лондон готується розпочати підготовку українських пілотів винищувачів та морської піхоти, а також “запропонує надати Україні можливості більшої дальності”.

Про це повідомили на сайті уряду Об’єднаного Королівства, коментуючи візит президента України Володимира Зеленського.

У рамках сьогоднішніх переговорів прем’єр-міністр запропонує посилити пропозицію Великої Британії про навчання українських військових, у тому числі поширити її на пілотів винищувачів, щоб Україна могла захищати своє небо й у майбутньому“, – йдеться у повідомленні.

Підкреслюють, що це забезпечить пілотам можливість керувати складними винищувачами стандартів НАТО в майбутньому. Водночас у Лондоні не уточнюють, про які саме винищувачі йдеться. Зауважимо, що на озброєнні Королівських Повітряних сил Великої Британії є винищувачі Eurofighter Typhoon та F-35.

Для базової льотної підготовки пілотів на швидкісних реактивних літаках Велика Британія використовує Beechcraft Texan T1, а для поглибленого курсу підготовки BAE Hawk T2.

Також планують розпочати негайну підготовку морських піхотинців.

Це навчання стане доповненням до програми підготовки новобранців, яка вже діє у Великій Британії. Сполучене Королівство продовжить співпрацю з українськими Збройними силами та міжнародним співтовариством, щоб розширити програму у 2023 році“, – додали у повідомленні.

Українські військові на навчаннях "INTERFLEX" у Великій Британії, вересень 2022 Кадр з відео

Також Ріші Сунак запропонує надати Україні можливості більшої дальності.

Це “порушить здатність Росії постійно націлюватися на цивільну та критично важливу національну інфраструктуру України та допоможе зменшити тиск на передовій в Україні”.

Та про які саме засоби йдеться – не уточнюють.

Президент Володимир Зеленський також зустрінеться з керівниками оборонних відомств, включно з начальником штабу оборони та начальником штабу авіації, щоб обговорити деталі програми навчання.

Нагадаємо, минулого тижня українські військові прибули до Великої Британії для того, щоб розпочати навчання на танках Challenger 2.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...