Зброя надходить із запізненням, і росіяни цим користуються, - глава Міноборони Умєров

Україна досі потребує великої кількості зброї, щоб ефективніше протистояти повномасштабній російській агресії та захистити своїх громадян. Про це в інтерв'ю CNN, яке опублікували 17 травня на YouTube-каналі Міноборони України, повідомив глава відомства Рустем Умєров, передають Патріоти України.

"Боротьба триває вже 10 років, а повномасштабне вторгнення – два роки. Ми тримаємо оборону. Але зброя надходить із запізненням, і росіяни цим користуються", – наголосив Умєров.

Він зазначив, що постачання озброєнь "затримали на пів року". "Тому вони розширили фронт, щоб не дати нам змоги скористатися цією зброєю. Проте ми й далі утримуємо позиції та відбиваємо атаки. Вони використовують винищувачі, танки. Ми також намагаємося евакуювати цивільне населення із прикордонних міст, які вони обстрілюють", – розповів Умєров.

"Далі все залежатиме від розвитку ситуації": Експерт назвав три точки, де наступатимуть окупанти

неділя, 6 жовтень 2024, 12:28

Російські окупанти намагатимуться якомога швидше розвинути наступ у трьох точках: Курахівський, Покровський та Куп'янський напрямки. Очільник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів "24 Каналу", які завдання спробує виконати в...

"Ймовірно, Україна отримає дозвіл...": У 2025 році ЗСУ можуть почати новий контрнаступ, - Times

неділя, 6 жовтень 2024, 11:30

Збройні сили України в 2025 році можуть розпочати новий масштабний контрнаступ. Для нього нам потрібна нова західна техніка, яку надають партнери, і бригади, які наразі формуються. Про це пише The Times. "Ймовірно, Україна також отримає дозвіл використ...