Зброя, санкції і новий світовий порядок: Резніков назвав умови для перемоги України у війні

Для завершення війни, яку РФ розв'язала в Україні, необхідні сучасне озброєння, новий світовий порядок, що гарантує безпеку, та виснаження ресурсів Росії. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков. Чітким планом він поділився у межах заходу, організованого Atlantic Council, пише LB.ua. Він наголосив, що Україна вже довела, що РФ можна перемогти на полі бою, передають Патріоти України.

Тому, розповів міністр, першою умовою завершення війни є своєчасне постачання зброї для українських захисників. Ідеться про засоби ППО та ПРО, далекобійну артилерію, протикорабельні ракети, авіацію та бронетехніку.

Друга умова – необхідно позбутися залежності від країни-терориста. "Повномасштабна війна показала, наскільки еліти окремих країн залежні від Росії. Таке враження, що вони стали жертвами "стокгольмського синдрому". Його треба позбутися. Починаючи від знищення російської павутини дезінформації, політичного впливу. І до відмови від російських енергоносіїв. Тоді Росія не зможе тиснути", – пояснив Резніков.

Третя умова – позбавити Росію ресурсів, щоб вона не могла становити загрозу. Для цього необхідно посилити санкційний режим та унеможливити обхід обмежувальних заходів. Саме тому, заявив Резніков, дуже важливо визнати Росію державою-спонсором тероризму.

Четверта умова – ведення діалогу про основи нового світового ладу.

"Президент Володимир Зеленський уже наголошував на одному з принципів: світ має реагувати на порушення правил протягом 24 годин. Тоді агресія не матиме сенсу. Також ми бачимо, що сьогодні США знову стають лідером у боротьбі з тероризмом, як це було після 09/11. Показово, що Росія саме 11 вересня планує влаштувати імітацію якогось рішення, "референдуму" щодо приєднання захоплених українських територій. Навіть на рівні символів Кремль асоціює себе з терористами", – підкреслив міністр.

"Якщо ми всі хочемо жити в безпечному світі, немає іншого варіанта, ніж зупинити терористів. І притягнути їх до відповідальності через спеціальний трибунал. Краще це зробити в Україні зараз, ніж біля нової Берлінської стіни", – резюмував міністр.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...