"Зброя та безпека-2019": Бити ворога на Землі та в повітрі. КБ "Луч" представило універсальну керовану ракету РК-10

Новинка українських зброярів більш універсальна ніж знаменитий американський ПЗРК Stinger

КБ “ЛУЧ” представив універсальну керовану ракету РК-10

Конструкторське бюро “ЛУЧ” на “Зброя та Безпека 2019” представило власну розробку – універсальну керовану ракету РК-10. Нова ракета в залежності від бойової частини може використовуватися проти наземних та повітряних цілей, зазначають Патріоти України.

Універсальна керована ракета РК-10 із змінними бойовими частинами, в складі комплексу призначена для ураження нерухомих та рухомих сучасних броньованих цілей оснащених динамічним захистом, катерів, малогабаритних кораблів та повітряних маломаневрених цілей.

Варіанти ракети:

  • протитанкова керована ракета Р-10-К
  • зенітна керована ракета Р-10-ОФ
Універсальна керована ракета в контейнері РК-10

Протитанкова керована ракета Р-10-К оснащується тандемною кумулятивною частиною та здатна пробивати до 1100 мм броні за динамічним захистом.

Зенітна керована ракета Р-10-ОФ оснащується уламково-фугасною бойової частиною з ударним ядром та неконтактним датчиком цілі.

Обидві ракети мають систему наведення по лазерному променю з супроводженням цілі в автоматичному режимі.

Максимальна дальність стрільби: 10 000 метрів
Маса ракети: 38 кг
Маса ракети в контейнері: 62 кг
Довжина контейнера: 2144 мм
Зовнішній діаметр контейнера: 190 мм
Температурний діапазон застосування: від -40 до +60°C

Універсальна керована ракета може використовуватися на різноманітних платформах – сухопутних, повітряних чи морських, та в разі зміни загрози вона може використовуватись як для боротьби з повітряними цілями, так і сухопутними.

Аналогічний принцип застосований на американській системі IM-SHORAD, проте там в залежності від потреб встановлюється контейнер з ракетою від ПЗРК Stinger чи керованої протитанкова ракета Longbow Hellfire.

Система Interim Maneuver-Short-Range Air Defense змонтована на платформі Stryker

Окрім того для виявлення повітряних цілей там використовується радар виробництва RADA Electronic Industries Ltd.. Також окрім використання ракетного озброєння система озброєна 30-мм автоматичною гарматою M230 та кулеметом калібром 7,62-мм.

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...