"Зброя у руках вбивць та ґвалтівників": Фейгін відповів, що станеться з ПВК "Вагнер" без Пригожина

Потенційна ліквідація ватажка "Вагнера" Євгена Пригожина вплине на хід бойових дій та загалом на його найманців. Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив російський правозахисник Марк Фейгін. За його словами, у разі ліквідації Пригожина серед його найманців посіють неоднозначні думки, передають Патріоти України.

Вона (ліквідація Пригожина), звичайно, вплине, тому що Пригожин додає деякої вмотивованості, як мінімум, ПВК "Вагнер". А його усунення зараз, коли йому за рік дали "надутися" до ступеня польового командира, може посіяти думку: "Сьогодні - його, завтра - нас. А за що ми тоді тут воюємо, якщо тилові "щури" можуть нас усунути?" З точки зору військової кампанії він з себе нічого не представляє - він більше медійний. Він вміє все так повернути, вдає із себе такого народного Робін Гуда. Постійно відпускає фразочки: "Чому діти олігархів не в окопі? Столярова до мене на навчання!" Пам'ятаєте він про зятя Шойгу таке говорив? Чому саме про зятя Шойгу? Мало об'єктів? Насправді Пригожин додає трохи куражу у всю цю військову компанію. Так уже склалося, йому дали таку владу і силу", - сказав Фейгін.

На його переконання, без Пригожина ПВК "Вагнер" продовжить існування. Компанію легко передадуть комусь іншому. Невипадково в РФ створюють аналогові групи. "Взагалі це не ПВК. Класичні ПВК ж не воюють. Це нонсенс! Війна - це функції держави. У Росії ПВК "Вагнер" - це звичайне військове з'єднання, які виконує не якісь побічні функції, а замінює собою армію. Вибачте мене, таке не можна довіряти зекам. Ви що, смієтеся? Це що за армія? Це ж банда кримінальників! У них ні етики, ні прав, ні закону. Зброя дається вбивцям, ґвалтівникам, збоченцям. Жодна армія світу так не робить. Небачена річ, найстрашніший злочин", - сказав Фейгін.

Наздогнала кара: В Україні ліквідували командира групи спецназу ГРУ, якого судили за воєнні злочини в Чечні

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:44

Українські воїни ліквідували окупанта - командира спецназу з Бурятії. У 2007 році він був засуджений за скоєння воєнного злочину в Чечні: розстріл на дорозі шести цивільних, включно з вагітною жінкоюПроте вбивця втік перед оголошенням вироку, тож карма...

Ситуація складна: Росіяни не зайшли у Часів Яр. Вони намагаються взяти місто в лещата, - речник "Хортиці"

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:30

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин вважає, що російські окупанти намагаються взяти у лещата місто Часів Яр. Для його окупації вони активно штурмують навколишні села. Та під час телемарафону він зауважив, що на те...