Зброя зі Словаччини може й далі надходити до України: Спікер парламенту назвав умову

Спікер парламенту Словаччини, лідер партії “Глас”, яка входить в урядову коаліцію, Петер Пеллегріні вважає, що призупинення військової допомоги Україні новим урядом у Братиславі не вплине на комерційні замовлення. Про це повідомляє словацьке видання Pravda з посиланням на заяву топчиновника, яку він зробив у п’ятницю, 27 жовтня, передають Патріоти України.

За його словами, недавню заяву прем'єр-міністра Роберта Фіцо про призупинення військової допомоги Україні слід розуміти в контексті постачання зброї зі Словаччини, яка належала словацькій армії. Що стосується замовлень словацьких збройних заводів на комерційній основі, то голова парламенту виступає за те, щоб вони продовжувалися.

“Я переконаний, що уряд запровадить таку політику, що коли хтось замовляє якісь системи в наших компаній і платить за них, а потім їх десь використовує або перепродає, це буде підтримка словацької промисловості. Я особисто виступатиму за те, щоб словацькі заводи, які виробляють військову техніку, продовжували виробництво та продавали продукцію за комерційними цінами", - сказав Пеллегріні, який є головою другої за потужністю партії в урядовій коаліції.

У Словаччині зараз виробляють 16 самохідних гаубиць Zuzana 2 для України. Проект на понад 90 млн євро фінансують Норвегія, Данія та Німеччина.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...