Зброярі не зупиняються на досягнутому: "Маяк" роповів деталі про розроблені боєприпаси до БПЛА (фото)

Завод «Маяк» розказав деталі про розроблені на державному підприємстві боєприпаси до БПЛА (безпілотних літальних комплексів), повідомляють Патріоти України.

Мова йде про боєприпаси, котрі було розроблено спільно із Центром впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління А2724 «Аеророзвідка».

6 січня 2021 року повідомляли про випробування під час підбиття підсумків діяльності ЗС України за 2020 навчальний рік, навчально-імітаційного боєприпасу HІ-РКГ-1600 на 235 міжвидовому центрі підготовки військ та підрозділів, більш відомий як полігон «Широкий лан».

Тоді на 235 Міжвидовому центрі «Широкий лан» пройшли дослідницькі навчання в рамках командно-штабних навчань 28-ї окремої механізованої бригади. В ході навчання основна увага приділяється оцінюванню спроможностей безпілотних авіаційних комплексів.

Бойова частина імітаційного боєприпасу HІ-РКГ-1600 – це світло-звукошумовий блок та димогенеруючий блок – призначені для фіксації влучання у нічний та денний час, відповідно.

Зараз підприємство вже працює над бойовою версію боєприпасу для БПЛА – некерованого з кумулятивною дією РКГ-1600, його випробування очікуються незабаром. Обидва боєприпаси мають однакову масо-габаритну характеристику для зручності підготовки операторів БПЛА, а точність влучання складає один квадратний метр із висоти в 300 метрів.

Розробники зараз не спиняються на досягнутому та незабаром відбудуться випробування коригувально-пристрілочного боєприпасу за участі Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова. Також на ДП «Завод «Маяк» вже анонсували майбутні випробування ударного БПЛА квадрокоптерного типу зі штучним інтелектом, виробництва підприємства за участі фахівців Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова, у рамках випробувань проекту «ЖНЕЦЬ».

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...