"Зброю швидше роздайте і побачите, куди її буде спрямовано": Білоруси відреагували на заяви Лукашенка про підготовку до "воєнного режиму"

Слідом за оголошенням російським диктатором Володимиром Путіним часткової мобілізації в РФ, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко також заявив про необхідність готуватися до норм воєнного режиму. У відповідь білоруси назвали узурпатора "шизофреніком-маніяком" та закликали якомога швидше роздати зброю. Реакцію громадян Білорусі на хворі заяви Лукашенка опублікувало видання "Хартыя 97", передають Патріоти України.

Люди вважають, що заради збереження влади у своїх руках самопроголошений лідер здатний на все. "Білорусь на межі фінансової кризи та дефолту, тому задля збереження своєї нелегітимної влади старпер та шизофренік-маніяк Лукашенко, можливо, піде з війною в Україну. Згорів сарай – гори і хата. Заради своєї влади він готовий на все"; "Адже як у житті – прокрався завідувач складом і підпалює склад, щоб злодійство приховати під руїнами. Так і ця злочинна зграя. Розкрали-зруйнували-закабалили народ, розбігається він, що робити? Війна – ось вихід, щоб приховати злочини, заголити незгодних у солдати і закопати їх на полях битв, відвернути народ від нагальних проблем спільним лихом", – вважають білоруси.

Деякі користувачі мережі закликали діяти на випередження і віддати Лукашенка та його посіпак під Гаазький трибунал – "а самі житимемо, як люди, у вільній країні", мріють білоруси. "Тільки зброю швидше роздайте і побачите, куди її буде спрямовано"; "Ленд-ліз уже точно піде в Україну. "Референдуми", перехід на воєнний час, мобілізація – Росія йде в рознос. Буде дуже цікаво. Два маразматики прискорюють свій кінець. За логікою, Росію має всередині розірвати, має підскочити напруженість. Це в тому разі, якщо в Росії не всі остаточні зомбі", – наголосили читачі видання, висловивши думку, що з ленд-лізом Україна перетвориться на сильну машину перемелювання орків, які підходять до неї.

Нагадаємо: Лукашенко різко стурбувався ситуацією на українському фронті. Він упевнений, що ситуація обернулася для республіки серйозною небезпекою. "Нам у жодному разі не можна спрощуватися. Не треба нічого боятися. Треба нам підняти по тривозі якусь військову частину за нормами воєнного часу, отже, треба", – наголосив Лукашенко.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...