"Збила українська ППО": Які фейки поширює російська пропаганда про авіакатастрофу у Броварах

Після того, як вранці 18 січня у Броварах розбився гелікоптер із керівництвом МВС України, російська пропаганда створила кілька дезінформаційних “вкидів” щодо цієї авіакатастрофи. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації, передають Патріоти України.

Фейк про “збиття гвинтокрила українською ППО”.

Це була одна з перших і найменш ймовірних версій. Жодного стороннього об'єкта в небі під час аварії не було зафіксовано, тому про ніяке “влучання ракети” не може бути мови.

Фейк про “неякісний” гвинтокрил, який закупив у 2018 році колишній очільник МВС.

Усі гвинтокрили перед вильотом проходять технічний огляд. Якби було виявлено несправність, йому б не дали дозвіл на виліт або замінили б на справний.

Фейк про "замовне" вбивство російськими спецслужбами.

Поширення цієї дезінформації повинно було викликати паніку та страх через беззахисність перед "великою Росією".

Як повідомлялося раніше, СБУ розслідує аварію гелікоптера у Броварах, внаслідок якої загинуло 16 людей, серед яких були міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його заступник Євгеній Єнін і держсекретар Юрій Лубкович. Наразі у слідства є декілька версій: порушення правил польоту; технічна несправність гелікоптера; умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...