Збираються атакувати Запоріжжя: У Василівці зібрали 3 БТГр росіян, - Арестович

На тимчасово окупованих територіях Запоріжжя та Херсонщини російські загарбники намагаються накопичувати сили. Зокрема, до Василівки прибули 3 ворожі БТГр, які спробують рухатися на північ області. Про це в ефірі ютуб-каналу "ФЕЙГИН LIVE" заявив радник голови Офісу Президента Олексій Арестович, передають Патріоти України.

Він зазначив, що ці БТГр, ймовірно, підуть на Запоріжжя.

Росіяни стягують сили на Запоріжжі та Херсонщині

Арестович розповів, що на ділянці Пологи – Оріхове російські окупанти намагаються рухатися та створити угруповання, одночасно підтискаючи Малинівку, щоб відвернути увагу українських бійців. Вони планують просунутися та обійти Пологи з іншого боку.

"Ось там трохи накопичили. Ще кілька тактичних груп підійшли й зараз вони готуються до маленького гарненького наступу", – додав радник голови ОП.

За його словами, у Василівку, яка розміщена на березі Дніпра біля Запоріжжя, "пристрибали" аж 3 російські батальйонні тактичні групи. "Як місцеві жителі написали своїм родичам, вперше російських військових стало більше, ніж цивільного населення. Хмарами ходять, все розграбовують, крадуть, як зазвичай. Однак сенс не в тому. Вони готуються рухатися на північ – на Запоріжжя", – заявив Арестович.

Він зазначив, що водночас на правобережній частині Херсонської області загарбники створюють гелікоптерне угруповання. Вони вже навіть кудись літають та стріляють. Проте наші військові не можуть зрозуміти, куди саме. Адже там, куди стріляють окупанти, підрозділів ЗСУ немає. Попри це, ворожі вертольоти продовжують літати й щось атакувати.

"І всі губляться в запитаннях, з ким вони там воюють. Можливо, самі із собою? Ну, але я не виключаю, що пілоти гелікоптерів просто саботують, не хочуть летіти на наші позиції. Висуваються трохи вперед, завдають ударів та кажуть: "Все, ми відстрілялися, уразили й відчепіться від нас". Адже палають вони дуже стійко, і їм не хочеться цього робити", – додав радник голови ОП.

Він додав, що саме це зараз і відбувається на Запоріжжі та Херсонщині. Однак виникає запитання – це посилення оборони чи спроба ще кудись наступати? "Це велике запитання. Однак я вважаю спробу там наступати безнадійною для них", – зазначив радник голови ОП.

Арестович підсумував, що загалом наразі на фронті є дивне поєднання активізації на півночі Харківщини, посилення тиску на Донецькому напрямку і продовження підготовки до тиску на Краматорськ – Слов'янськ та на Запоріжжя. Єдиною відмінністю від минулих днів є те, що загарбники зараз підтягують якісь сили та намагаються наступати. За його словами, очевидно, що найближчі кілька днів будуть відчайдушними спробами росіян пробити Сєвєродонецьк та просунутися у бік Гуляйполя.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...