Збиралися "будувати дороги": В Одесі не дали "заробити" майже 700 млн грн фірмі, близькій до мера Труханова

В Одесі завдяки втручанню правоохоронців не дали "заробити" майже 700 мільйонів гривень компанії, яка є близькою до мера міста Геннадія Труханова, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Одеська обласна прокуратура, зараз розірвано три договори про закупівлю підрядних робіт за кошти бюджету з підприємством, основний вид діяльності якого - будівництво доріг та автострад. Загальна сума, яку передбачали ці договори, складає понад 695 млн грн. Замовник робіт - один із підрозділів Одеської міської ради.

Як уточнюють у прокуратурі, у квітні 2022 року між Управлінням капітального будівництва міськради та цим підприємством укладено два договори. "Це було зроблено за результатами відкритих торгів, які передбачали закупівлю робіт з реконструкції в Одесі аварійного скиду від каналізаційно-насосної станції (КНС-25) до Чорного моря. Вартість робіт - 405 млн грн. Також йдеться про реконструкцію скидного каналу від Хаджибейського лимана до КНС-25 - на 228 млн грн", - розповіли у відомстві.

В той же час наголошується, що замовник визнав переможцем торгів відповідне підприємство безпідставно. Тому що фірма не надала передбачені умовами тендеру документи про наявність обладнання та матеріально-технічної бази і працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід тощо.

За даними прокуратури, аналогічні порушення виявлено також при укладенні ще одного договору (понад 62 млн грн), який підписано між цими ж сторонами вже у травні 2023 року. Йдеться про закупівлю робіт з "Першочергових заходів з капітального ремонту та стабілізації стану аварійних ділянок дамби Хаджибейського лиману у м. Одесі".

"Крім того, за цим договором взагалі не надано відомостей про залучення водолазів для виконання передбачених робіт. Також установлено відмінність умов договору про закупівлю змісту тендерної пропозиції переможця, що є підставою для визнання договору нікчемним", - запевняють у прокуратурі.

Про порушення процедури закупівлі прокуратура повідомила відповідні контролюючі органи та зазначила, що в разі не усунення порушень самостійно, звертатиметься до суду. Зокрема, в інтересах держави - про визнання незаконними та недійсними рішень тендерного комітету, результатів відкритих торгів тощо.

"За реагування прокуратури Управлінням капітального будівництва Одеської міськради усунуто порушення шляхом розірвання вищезазначених договорів", - підкреслюють у ппрокуратурі.

Як уточнили у правоохоронних органах, підприємство, про яке йдеться, - це компанія "Ростдорстрой", яка є близькою до мера міста Геннадія Труханова.

"Одним із кінцевих бенефіціарів компанії є Юрій Шумахер - депутат Одеської міської ради від партії мера "Довіряй ділам", - повідомило джерело.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...