Збирати докази по-новому: Верховна Рада ухвалила законопроєкт про право НАБУ і ДБР на "прослушку" посадовців

За цей документ висловилися 330 народних депутатів, проти – жодного

Верховна Рада 4 жовтня проголосувала на законопроєкт щодо «вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства» 1009, який надає Національному антикорупційному бюро та Державно бюро розслідувань право на прослуховування чиновників, зазначають Патріоти України.

За цей документ висловилися 330 народних депутатів, проти – жодного. Двоє парламентарів утрималися, 44 не голосували.

До законопроєкту в другому читанні подали 30 правок, з них 17 були ухвалені.

Окрім надання НАБУ та ДБР права на прослуховування, законопроєкт скасовує так звані «правки Лозового» від 2017 року, які скорочували терміни досудового розслідування.

29 серпня президент України Володимир Зеленський вніс законопроєкт №1009, що пропонує надати НАБУ і ДБР право самостійно здійснювати прослуховування.

3 жовтня 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №6232 про внесення змін до низки кодексів, який запускає судову реформу. Депутат із фракції «Радикальної партії» Андрій Лозовий подав, а парламент підтримав поправки, які передбачають, що всі процесуальні рішення, які тією чи іншою мірою обмежують права громадян, мають погоджувати у процесуального керівника і у слідчого судді, який ці клопотання розглядає. Також закон обмежував термін розслідування трьома місяцями замість шести.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...