Збирав дані про українських військових: У Києві затримали дуже "зашифрованого" російського агента, який працював на московську кураторку

Співробітники СБУ затримали в Києві чергового агента спецслужб Росії, який збирав дані про військових та Тероборону. Про це у понеділок, 25 липня, повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

За даними слідства, російським інформатором виявився 41-річний мешканець столиці. Він отримував завдання від громадянки Росії, яка перебуває на тимчасово окупованих теренах України як військова кореспондентка російського Першого каналу.
Наголошується, що з квітня зловмисник регулярно передавав їй інформацію для розвідувальних підрозділів російських окупаційних військ.
"Для конспірації агент використовував різні номери мобільного зв'язку та вів листування виключно в месенджерах. Щоб ідентифікувати один одного в мережі, "абоненти" застосовували умовні слова-паролі", - йдеться у повідомленні.
У СБУ повідомили, що під час обшуку у фігуранта вилучили мобільний телефон та комп'ютерну техніку, які містять докази його протиправної діяльності. Наразі чоловікові повідомили про підозру. Розслідування триває.

"Процес іде": Генерал-лейтенант розповів, як ATACMS вплинули на бойові дії

неділя, 5 травень 2024, 21:28

Генерал-лейтенант у відставці та ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко пояснив, як ракети ATACMS вплинули на бойові дії на фронті. Про це він розповів в ефірі телемарафона, передають Патріоти України. Він зазначив, що росіяни ...

Відправився на горішній суд відповідати за свої злочини: У Бердянську знищили організатора окупаційних катівень - ГУР

неділя, 5 травень 2024, 21:15

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу. . Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 у тимчасово окупованому ...