Збирав інформацію для ФСБ: СБУ викрила "крота" у ЗСУ (фото)

У Житомирській області Служба безпеки України викрила російського "крота" у лавах Збройних Сил України. Про це СБУ інформує у Telegram, передають Патріоти України.

За даними служби, колаборант збирав для ворога розвідувальні дані про технічний стан українських аеродромів та можливе їх використання бойовою авіацією ЗСУ. "Також він передавав агресору локації складів з боєприпасами і паливно-мастильними матеріалами Сил оборони. Крім того, за вказівкою російської спецслужби їхній агент намагався виявити місця базування і переміщення іноземних бронетранспортерів "MaxxPro", - пише СБУ.

Зловмисника вдалося затримати під час збору розвідувальної інформації про українські військові об'єкти. Ним виявився місцевий житель, який вступив до лав ЗСУ й проходив службу в одному з гарнізонів на півночі України.

"Зрадника було завербовано на початку травня поточного року співробітниками ФСБ. Для виконання завдань агент об’їжджав різні райони й приховано спостерігав за військовими об’єктами. Також він намагався "в темну" використовувати своїх знайомих. Для комунікації використовувався Telegram", - додали в СБУ.

Крім того, під час обшуків у фігуранта виявлено мобільний телефон з доказами злочинних дій. Відповідно до ч. 2 ст. 111 "кроту". загрожує довічне ув’язнення.


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...