Збирав відомості про ЗСУ: СБУ затримала завербованого окупантами партнера Управління Верховного комісара ООН (фото, відео)

Контррозвідка СБУ затримала агента так званої «МДБ ДНР», який прикривався статусом партнера Управління Верховного комісара ООН. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу СБУ.

Повідомляється, що співробітники Служби безпеки України викрили і затримали мешканця Донецької області. У спецслужбі заявляють, що ця особа була завербована представниками так званого «міністерства державної безпеки ДНР», підконтрольного російським спецслужбам.

Оперативники спецслужби встановили, що чоловік обіймав на момент затримання посаду в одній з громадських організацій, яка є виконавчим партнером Управління Верховного комісара ООН з питань біженців. “На виконання завдань кураторів він здійснював збір та передачу інформації щодо місць дислокації, режиму охорони об’єктів Служби безпеки, Збройних сил, Нацгвардії, ГУР МО та ДПС України на Донеччині, а також переміщення особового складу та військової техніки в районі проведення ООС”, – повідомляють у пресслужбі Служби безпеки.

Агента ворожої спецслужби затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Викриття проводилось під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.

За попередньою інформацією, його завдання було – отримати інформацію про розташування, а також сили і засоби українських військових. Під час перевірки правоохоронці виявили військовий квиток т.зв. «ДНР» та посвідчення «Общественной организации ветеранов Новоросии». У ході попереднього опитування затриманий визнав свою приналежність до терористичних угруповань.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...